У Звечану се окупио највећи број Срба до сада, развијена застава Србије од 250 метара (ФОТО)

31.05.2023. 10:21
0
ИЗВОР: kosovo-online.com

Више хиљада грађана окупило се данас испред зграде општине Звечан пред којом се и даље налазе војници Кфора и припадници тзв. Специјалне косовске полиције.

Како јавља репортер Косово онлајна, у Звечану је тренутно окупљен највећи број Срба до сада. Број специјалаца тзв. косовске полиције и оклопних возила од јутрос је повећан, а тензије су високе.

Слика

Фото: Танјуг

Припадници Кфора поставили су неколико појасева бодљикаве жице око зграде општине.

Са друге стране, окупљени грађани су развили српску заставу дугачку 250 метара.

Бивши предсједник Скупштине општине Звечан Срђан Милосављевић, приликом развијања српске тробојке, још једном је позвао на мирне протесте, јер је, како је навео, српски народ познат по својој мирољубивости.

Милосављевић је поновио захтхеве Срба да се специјалне јединице полиције повуку са сјевера и да се грађанима који су запослени омогући приступ објекту, као и да се двојица Срба која су ухапшена у понедјељак ослободе.

Слика

Фото: kosovo-online.com

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 34m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 18m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 31m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 45m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 3m
    0