Убица из Младеновца открио мотиве злочина

12.05.2023. 11:09
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Урош Б. (20) који је извршио крвави пир у селима код Младеновца у којем је убио осморо људи, а ранио 15, открио је шта је био његов мотив за овај монструозни злочин.

Он је покушао да оправда масакр који је починио, тако што је тврдио да је трпио насиље још у основној школи, као и да су га мјештани села "исмијавали и правили завјеру против њега".

Урош је испричао детаље из свог живота, и тако открио и потенцијални "мотив" за овај незапамћени злочин.

Урош је, према незваничним информацијама, почео да пуца 2021. године, када је на тавану куће пронашао калашњиков и пиштољ.

Он је повремено ишао у једну стрељану, гдје је пуцао уз надзор запослених. Ипак, то није било све - Урош је вјежбао пуцање у подруму своје куће.

Како је он испричао, он је у подруму куће пуцао из пиштоља у врећу са пијеском. Његов отац Радиша Б. је потпуковник Војске Србије, а ухапшен је и он, преноси Блиц.

Приликом претреса објекта које користи осумњичени Радиша, нађено је неколико стотина метака различитог калибра, пуњене за муницију, један пиштољ и један револвер. Њему се на терет ставља недозвољено држање оружја и стављање у промет експлозивних материја.

Са убијенима није био у блиским односима, што су потврдили и мјештани села, који су испричали да су га знали само из виђења. Мјештани, шокирани трагедијом, покушали су да схвате због чега је Урош напао своје комшије, с обзиром на то да ни са ким није био близак.

Са друге стране, он у свом свједочењу тврди како су га мјештани исмијавали.

- Осећао сам подсмех, ругање и исмејавање. Мештани су стварали заверу против мене - испричао је Урош.

Испричао је и како су наводно мјештани села причали лоше ствари о његовом оцу, између осталог и да је "криминалац". Он се осврнуо и на своје одрастање и на период из основне школе.

Како је испричао, дјеца су га исмијавала, јер је тамније пути и нису жељели да се друже са њим.

- Од малих ногу гледам неправду и тугу, неправда друштва се рефлектовала на мене. Немам идоле, ја сам православац, Србин, хришћанин, не пушим, не пијем алкохол - рекао је Урош, који је убио осморо људи, а ранио 15.

Током свог исказа, у којем је покушао да оправда монструозни злочин, споменуо је и како се дружио са јавним личностима. Он је испричао како је био близак са појединим ријалити учесницима и са старлетом, а чак је то навео као разлог љубоморе за коју је тврдио да други осјећају према њему.

Урош је саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву и одређен му је притвор до 30 дана. Он је том приликом испричао како је желио да "заплаши село".

- Признао је да је извршио масакр наводећи да је употребом аутоматске пушке и пиштоља на три локације на територији Смедерева и Младеновца пуцао на више особа које су се налазиле у групи, а која није познавао, да би заплашио становништво наведених насељених места - испричао је раније извор Блица.

Подсјетимо, током вечери 4. маја, само дан након велике трагедије и масовне пуцњаве у ОШ "Владислав Рибникар", Урош Б. је започео свој крвави пир. Он је прво отишао у село Мало Орашје, гдје је убио петоро особа, а затим се одвезао до села Дубона, гдје је убио још троје.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Убио невјенчану супругу у гостима код родбине Убио невјенчану супругу у гостима код родбине
Крвничко убиство породице Драгаш са Требевића Крвничко убиство породице Драгаш са Требевића
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 14m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 28m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 35m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 23m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    3h 50m
    0