Убијена још два лица, једно ухапшено

24.09.2023. 19:04
0
ИЗВОР: srna.rs

- На подручју села Бањска безбједносна ситуација и даље је напета, настављају се и напади ватреним оружјем на полицијске јединице - наводи се у саопштењу.

Из полиције самопроглашеног Косова наводе да су током полицијских акција пронађени логистичка опрема, сумњива војна возила, војне униформе, као и оружје и муниција различитог калибра.

У саопштењу се додаје да су полицијске јединице током рутинске контроле возила на подручју села Рударе ухапсиле четворицу осумњичених код којих су у недозвољеном посједу затечени радио-апарати, а за које се сумња да су повезани са криминалним групама.

Један полицајац је убијен, а један рањен рано јутрос у сукобу са маскираним и наоружаним групама у рејону села Бањска у општини Звечан, саопштила је полиција самопроглашеног Косова, која истиче да не зна ко су лица са којима повремено рамјењује ватру.

Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију.

  • РОСУ упала у манастир Бањска
    24.09.2023. 12:48

    Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију, те изразила забринут...

Регион
РОСУ упала у манастир Бањска

Из Епархије су најоштрије осудили отворено насиље које се примјењује у вјерском објекту Српске православне цркве, те позвали све стране да што прије прекину сукоби.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 46m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 30m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 15m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 14m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 20m
    0