Убијена још два лица, једно ухапшено

24.09.2023. 19:04
0
ИЗВОР: srna.rs

- На подручју села Бањска безбједносна ситуација и даље је напета, настављају се и напади ватреним оружјем на полицијске јединице - наводи се у саопштењу.

Из полиције самопроглашеног Косова наводе да су током полицијских акција пронађени логистичка опрема, сумњива војна возила, војне униформе, као и оружје и муниција различитог калибра.

У саопштењу се додаје да су полицијске јединице током рутинске контроле возила на подручју села Рударе ухапсиле четворицу осумњичених код којих су у недозвољеном посједу затечени радио-апарати, а за које се сумња да су повезани са криминалним групама.

Један полицајац је убијен, а један рањен рано јутрос у сукобу са маскираним и наоружаним групама у рејону села Бањска у општини Звечан, саопштила је полиција самопроглашеног Косова, која истиче да не зна ко су лица са којима повремено рамјењује ватру.

Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију.

 • РОСУ упала у манастир Бањска
  24.09.2023. 12:48

  Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију, те изразила забринут...

Регион
РОСУ упала у манастир Бањска

Из Епархије су најоштрије осудили отворено насиље које се примјењује у вјерском објекту Српске православне цркве, те позвали све стране да што прије прекину сукоби.

Коментари 0
Повезане вијести
МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима
Србима у Лукавцу забрањено и дружење Србима у Лукавцу забрањено и дружење
Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  5h 51m
  4
 • Пуњене тиквице
  5h 24m
  0
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  21h 14m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  18h 44m
  1
 • Инспекција затворила два базена
  17h 15m
  0