Убједљив тријумф Соколова

09.10.2024. 17:42
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије су у утакмици 10. кола м:тел Прве лиге Републике Српске савладали на свом терену Дрину ХЕ из Вишеграда 5:1, у једној прилично необичној утакмици, у којој је свих шест голова пало у другом полувремену.

Мало тога је понудило прво полувријеме. Доста грешака на обје стране, па су екипе углавном послије већих грешака својих ривала долазили у шансе, а поново се нападачи Славије нису прославили, као у многим претходним утакмицама.

Послије мирних десет минута игре, први шут има Страхиња Ранитовић, без потешкоћа за добро постављеног голмана Хамзића. На прву шансу Славија чека до 19. минуте, Никола Бјелош ударцем завршава полуконтру, лопта се од дефанзиваца Дрине одбија у корнер.

Дринин Корејанац Јеонг Сангвон је у два наврата био у прилици да казни грешке Славијине дефанзиве, али први пут је Дино Хамзић будан и успјева да стигне до лопте прије Сангвона, да би у другом наврату Корејанац остао у дубоком офсајду, па је грешка остала неискориштена.

Славија је у претходним утакмицама стварала шансе, али и промашивала, што се одразило на резултат, а тако је наставила и у овом мечу. Иако у првом полувремену није ово била игра на нивоу прошлих утакмица, створили су три одличне шансе које нису реализовали. Прво послије велике грешке Луке Пљеваљчића, Миљан Говедарица сам остаје на четири метра, али Обрад Бејатовић зауставља његов покушај и избацује у корнер. Пар минута након тога још један корнер за Славију, одбрана Дрине ХЕ несхватљиво оставља самог Говедарицу на петерцу, а то као да је изненадило и самог нападача Славије, који је не захвата како треба и лопта одлази поред гола. За крај полувремена остала је и шанса Николе Бјелоша. Лопта пролази поред Дејана Тасића, Бјелош је прихвата, мало оклијева, али онда налази простор за шут и лопта одлази тик проед стативе.

Одређене корекције донијеле су и много лепршавију игру домаћег тима, али и примљен гол одмах на старту.  У 47. минути јако лоше реагује одбрана Славије, лопта по земљи Луке Вулевића са десне стране завршава код Далибора Дамјановића на другој стативи, а капитен Дрине ХЕ на празан гол постиже један од најлакших голова у својој каријери.

Ипак, Славија се брзо враћа у меч, само минуту касније. Миљан Говедарица је са лијеве стране убацио у средину по земљи, Маринко Растока прво промашује читаву лопту, али му она остаје у посједу, намјешта се на лијеву ногу и закуцава је у мрежу за изједначење.

Милан Муминовић се одлучио да у овом мечу од старта крене Џон Ангуло и није Славијин Колумбијац одговорио захтјевима на прави начин. Ушао је умјесто њега Стефан Арбиња и Славијина игра је попримила потпуно нови тон, што је на крају резултовало сјајном побједом, нешто што је требало Соколовима.

Могла је Славија двије минуте касније да стигне и до потпуног преокрета. Најљепша акција на утакмици, у којој је учествовао већи број домаћих играча, Махир Карић је изашао пред голмана, али у тренутку када је требао да ошута, одбрана Дрине успјева да стигне и омете Карића у намјери, те сачува свој гол.

Нову шансу Славија има у 62. минути. Маринко Растока је извео нови корнер, одлично је заврнуо у средину кроз пет метара, касни Дејан Ђерић да је закуца у мрежу, а умало лопта да директно заврши у малој мрежи Бејатовићевог гола, центриметри су дјелили домаће од поготка.

Богдан Симанић је у игру ушао у 66. минути умјесто Далибора Дамјановића и умало да из првог контакта са лоптом још једном затресе мрежу Славије. Погријешио је Ђерић у изношењу лопте, Симанић покушао да „ломи“ дефанзивца, али је Дино Хамзић на вријеме кренуо и покупио лопту.

До потпуног преокрета Славија долази у 68. минути. Брза и лијепа акција Славије, Стефан Арбиња са десне стране убацује по земљи, дефанзива Дрине ХЕ испада, Миљан Говедарица одиграва повратну за Николу Бјелоша, који прецизним ударцем погађа малу мрежу за 2:1.

Говедарица и Бјелош су главни актери и трећег гола Славије. Миљан Говедарица избија на Бејатовића, са леђа га руши дефанзивац Дрине и Данко Бутулија без размишљања показује на пенал. Лопту је узео Никола Бјелош и погодио за 3:1.

Тада се потпуно распала игра Дрине ХЕ, а Славија је наставила да „лети“ по терену, па у 79. минути постижу и четврти погодак. Маринко Растока је избацио у простор Стефана Арбињу, који са врха казненог простора „боцка“ лопту преко истрчалог голмана Бејатовића и погађа за 4:1, а само двије минуте касније већ је и 5:1. Петар Дабић је у 78. минути ушао у игру умјесто капитена Миљана Говедарице и одмах погодио. Повукао је лопту и онда из трка са седамнаест метара послао пројектил у рашље за 5:1.

Дрина ХЕ је могла да ублажи пораз у 85. минути, али зицер у гол није претворио Бојан Марковић. Дино Хамзић је фантастичном интервенцијом сачувао свој гол.

СЛАВИЈА – ДРИНА ХЕ 5:1 (0:1)

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 100

Судија: Данко Бутулија (Бања Лука)

Стријелци: 0:1 Дамјановић 47, 1:1 Растока 48, 2:1 Бјелош 67, 3:1 Бјелош 75п, 4:1 Арбиња 79, 5:1 Дабић 81

Жути картони: Ерић (Славија), Марковић (Дрина ХЕ)

СЛАВИЈА: Хамзић, Ерић, Ангуло (од 52. Арбиња), Растока (од 84. Тимотија), Бјелош (од 84. Хоџић), Таушан, Мандић, Карић, Ђерић (од 84. Гојковић), Говедарица (од 78. Дабић), Томић

ДРИНА ХЕ: Бејатовић, Тасић, Перковић, С. Пљеваљчић, Л. Пљеваљчић, Оташевић, Дамјановић (од 66. Симанић), Сангвон (од 73. Се. Лозо), Ранитовић, Вулевић (од 61. Марковић), Шушњар

Коментари 0
Повезане вијести
ФИФА уводи трећи прелазни рок ФИФА уводи трећи прелазни рок
Преминуо легендарни фудбалер "Партизана" Марко Валок Преминуо легендарни фудбалер "Партизана" Марко Валок
Козара савладала Славију Козара савладала Славију
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    16h 37m
    0
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    6h 42m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    7h 14m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    9h 37m
    1
  • Јак земљотрес погодио Србију
    2h 47m
    0