Ubjedljiv trijumf Sokolova

09.10.2024. 17:42
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Slavije su u utakmici 10. kola m:tel Prve lige Republike Srpske savladali na svom terenu Drinu HE iz Višegrada 5:1, u jednoj prilično neobičnoj utakmici, u kojoj je svih šest golova palo u drugom poluvremenu.

Malo toga je ponudilo prvo poluvrijeme. Dosta grešaka na obje strane, pa su ekipe uglavnom poslije većih grešaka svojih rivala dolazili u šanse, a ponovo se napadači Slavije nisu proslavili, kao u mnogim prethodnim utakmicama.

Poslije mirnih deset minuta igre, prvi šut ima Strahinja Ranitović, bez poteškoća za dobro postavljenog golmana Hamzića. Na prvu šansu Slavija čeka do 19. minute, Nikola Bjeloš udarcem završava polukontru, lopta se od defanzivaca Drine odbija u korner.

Drinin Korejanac Jeong Sangvon je u dva navrata bio u prilici da kazni greške Slavijine defanzive, ali prvi put je Dino Hamzić budan i uspjeva da stigne do lopte prije Sangvona, da bi u drugom navratu Korejanac ostao u dubokom ofsajdu, pa je greška ostala neiskorištena.

Slavija je u prethodnim utakmicama stvarala šanse, ali i promašivala, što se odrazilo na rezultat, a tako je nastavila i u ovom meču. Iako u prvom poluvremenu nije ovo bila igra na nivou prošlih utakmica, stvorili su tri odlične šanse koje nisu realizovali. Prvo poslije velike greške Luke Pljevaljčića, Miljan Govedarica sam ostaje na četiri metra, ali Obrad Bejatović zaustavlja njegov pokušaj i izbacuje u korner. Par minuta nakon toga još jedan korner za Slaviju, odbrana Drine HE neshvatljivo ostavlja samog Govedaricu na petercu, a to kao da je iznenadilo i samog napadača Slavije, koji je ne zahvata kako treba i lopta odlazi pored gola. Za kraj poluvremena ostala je i šansa Nikole Bjeloša. Lopta prolazi pored Dejana Tasića, Bjeloš je prihvata, malo oklijeva, ali onda nalazi prostor za šut i lopta odlazi tik proed stative.

Određene korekcije donijele su i mnogo lepršaviju igru domaćeg tima, ali i primljen gol odmah na startu.  U 47. minuti jako loše reaguje odbrana Slavije, lopta po zemlji Luke Vulevića sa desne strane završava kod Dalibora Damjanovića na drugoj stativi, a kapiten Drine HE na prazan gol postiže jedan od najlakših golova u svojoj karijeri.

Ipak, Slavija se brzo vraća u meč, samo minutu kasnije. Miljan Govedarica je sa lijeve strane ubacio u sredinu po zemlji, Marinko Rastoka prvo promašuje čitavu loptu, ali mu ona ostaje u posjedu, namješta se na lijevu nogu i zakucava je u mrežu za izjednačenje.

Milan Muminović se odlučio da u ovom meču od starta krene Džon Angulo i nije Slavijin Kolumbijac odgovorio zahtjevima na pravi način. Ušao je umjesto njega Stefan Arbinja i Slavijina igra je poprimila potpuno novi ton, što je na kraju rezultovalo sjajnom pobjedom, nešto što je trebalo Sokolovima.

Mogla je Slavija dvije minute kasnije da stigne i do potpunog preokreta. Najljepša akcija na utakmici, u kojoj je učestvovao veći broj domaćih igrača, Mahir Karić je izašao pred golmana, ali u trenutku kada je trebao da ošuta, odbrana Drine uspjeva da stigne i omete Karića u namjeri, te sačuva svoj gol.

Novu šansu Slavija ima u 62. minuti. Marinko Rastoka je izveo novi korner, odlično je zavrnuo u sredinu kroz pet metara, kasni Dejan Đerić da je zakuca u mrežu, a umalo lopta da direktno završi u maloj mreži Bejatovićevog gola, centrimetri su djelili domaće od pogotka.

Bogdan Simanić je u igru ušao u 66. minuti umjesto Dalibora Damjanovića i umalo da iz prvog kontakta sa loptom još jednom zatrese mrežu Slavije. Pogriješio je Đerić u iznošenju lopte, Simanić pokušao da „lomi“ defanzivca, ali je Dino Hamzić na vrijeme krenuo i pokupio loptu.

Do potpunog preokreta Slavija dolazi u 68. minuti. Brza i lijepa akcija Slavije, Stefan Arbinja sa desne strane ubacuje po zemlji, defanziva Drine HE ispada, Miljan Govedarica odigrava povratnu za Nikolu Bjeloša, koji preciznim udarcem pogađa malu mrežu za 2:1.

Govedarica i Bjeloš su glavni akteri i trećeg gola Slavije. Miljan Govedarica izbija na Bejatovića, sa leđa ga ruši defanzivac Drine i Danko Butulija bez razmišljanja pokazuje na penal. Loptu je uzeo Nikola Bjeloš i pogodio za 3:1.

Tada se potpuno raspala igra Drine HE, a Slavija je nastavila da „leti“ po terenu, pa u 79. minuti postižu i četvrti pogodak. Marinko Rastoka je izbacio u prostor Stefana Arbinju, koji sa vrha kaznenog prostora „bocka“ loptu preko istrčalog golmana Bejatovića i pogađa za 4:1, a samo dvije minute kasnije već je i 5:1. Petar Dabić je u 78. minuti ušao u igru umjesto kapitena Miljana Govedarice i odmah pogodio. Povukao je loptu i onda iz trka sa sedamnaest metara poslao projektil u rašlje za 5:1.

Drina HE je mogla da ublaži poraz u 85. minuti, ali zicer u gol nije pretvorio Bojan Marković. Dino Hamzić je fantastičnom intervencijom sačuvao svoj gol.

SLAVIJA – DRINA HE 5:1 (0:1)

SRC „Slavija“

Gledalaca: 100

Sudija: Danko Butulija (Banja Luka)

Strijelci: 0:1 Damjanović 47, 1:1 Rastoka 48, 2:1 Bjeloš 67, 3:1 Bjeloš 75p, 4:1 Arbinja 79, 5:1 Dabić 81

Žuti kartoni: Erić (Slavija), Marković (Drina HE)

SLAVIJA: Hamzić, Erić, Angulo (od 52. Arbinja), Rastoka (od 84. Timotija), Bjeloš (od 84. Hodžić), Taušan, Mandić, Karić, Đerić (od 84. Gojković), Govedarica (od 78. Dabić), Tomić

DRINA HE: Bejatović, Tasić, Perković, S. Pljevaljčić, L. Pljevaljčić, Otašević, Damjanović (od 66. Simanić), Sangvon (od 73. Se. Lozo), Ranitović, Vulević (od 61. Marković), Šušnjar

Komentari 0
Povezane vijesti
FIFA uvodi treći prelazni rok FIFA uvodi treći prelazni rok
Preminuo legendarni fudbaler "Partizana" Marko Valok Preminuo legendarni fudbaler "Partizana" Marko Valok
Kozara savladala Slaviju Kozara savladala Slaviju
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    16h 43m
    0
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    6h 48m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    7h 20m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    9h 43m
    1
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    2h 53m
    0