Убједљива побједа Црвене звезде

29.10.2020. 21:02
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Црвена звезда је против Libereca одиграла једну од најбољих утакмица у досадашњем дијелу сезоне. Београђани су славили са 5:1 у другом колу Лиге Европе, а могли су да дођу и до још убједљивије побједе.

Београђани су одиграли одличан меч у којем су поред пет постигнутих голова, пропустили још неколико сјајних шанси и у потпуности су контролисали меч. Сјајну партију пружио је Александар Катаи који је “плесао” по терену, дијелио лопту а на крају је све крунисао и голом. Након два мјесеца у стријелце се уписао и Ел Фарду Бен.

Домаћи у повели у седмој минути. Ел Фарду Бен је одлично реаговао након центаршута Родића.  Наставили су домаћи са притиском, па су се редале шансе пред голом гостију. Александар Катаи се одлично сналазио на новој позицији дијелио је лопте на страну, а његови саиграчи су пропустили добре шансе. Ипак у 22 минути нова сјајна акција домаћих, Катаи и Иванић су изиграли одбрану, одиграна је повратна лопта за Бена који је затресао мрежу.

Након тога је Катаи погодио стативу у 37 минути. Либерец је успио да смањи на 1:2 четири минута прије краја полувремена, када је Јан Матоушек одлично шутирао са 20-ак метара и савладао Борјана. Претходно домаћи играчи су пропустили неколико прилика да избаце лопту.

И онда у финишу првог дијела још једна велика шанса за домаће. Бен је проиграо Иванића који је траљаво захватио лопту.

Ипак у наставку Звезда је брзо повећала предност. Лопта је дошла до Милана Гајића у 47 минути и он је послао у празну мрежу. Гости су још једном имали шансу да се врате када је Милан Борјан сјајно одбранио ударац Мара.

Катаи је у 67 минути соло-продором повећао на 4:1. Фудбалер Звезде је сјајно прошао и буквално претрчао одбрану гостију и затим погодио мрежу ривала.

Након корнера Дијего Фалчинели је постигао нови гол и сјајно је реаговао.

На овом мечу Милан Борјан је прославио 150 наступ за Црвену звезду. Београђани наредног четвртка дочекују Гент, а након тога иду у госте белгијском клубу.

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 16m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 31m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 49m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 24m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 33m
    0