Ученици прикупили 6.200 КМ за лијечење троје другара

17.10.2023. 18:17
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ученици трећег разреда бањалучке Основне школе "Свети Сава" прикупили су укупно 6.200 марака продајући домаће производе на хуманитарном базару здраве хране, а новац ће донирати за лијечење другара из своје школе и још двоје дјеце.

Они су са учитељицама у петак вриједно радили у дворишту школе поводом Дана здраве хране, а препуни штандови убрзо су остали празни, док су се дјеца задовољно смјешкала стављајући новац у кутије.

Директор школе Мирослав Попржен рекао је за "Независне новине" да је базар организован на иницијативу учитеља и ђака трећег разреда.

- Прикупљено је укупно 6.200 марака и искрено сви смо били изненађени. Очекивао сам да ће бити прикупљено око 2.000 марка, међутим учитељице су ми саопштиле да је то више од 6.000 - рекао је Попржен.

Како је навео, сав прикупљени новац биће уплаћен за лијечење дјетета из ове школе, али и двоје ђака из других школа.

- Урошу Копрановићу из ИВ3 у нашој школи који је тренутно у Београду на операцији срца уплатићемо 3.000 КМ.  За лијечење Сергеја Ступара (20) из Бањалуке донираћемо 3.000 КМ, а за лијечење Луке Душанића (14) из Прибинића који болује од карцинома плућа биће уплаћено 200 КМ - рекао је Попржен.

На базару су посјетиоци по симболичној цијени имали прилику купити домаће колаче, слане и слатке пите, сокове, џемове, салате, органско воће и поврће, мед и друге производе који су припремљени у њиховим кухињама.

Како је раније рекла учитељица Милена Штула, у питању је једно лијепо хуманитарно дружење у којем су ђаци имали улогу трговаца и купаца.

- Посебну улогу у здравој исхрани има свјеже воће и поврће и то често наглашавамо својим ученицима. Настојимо да им створимо навику да за ужину једу здраве домаће намирнице, које су потребне за њихов правилан раст и развој - рекла је Штула, додајући да су на штандовима у већини јела главни састојци били воће и поврће.

Ученица Миа Цвијић, која је са другарима продавала храну, рекла нам је да је за ову прилику спремила питу, која може бити слатка или слана, те да јој је драго што ће помоћи неком дјетету продајом хране, коју су спремили уз помоћ родитеља.

Пише: Љиљана Радић

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 6m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 46m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 58m
    0