Ученик ухапшен због планирања џихадистичког напада

23.01.2024. 18:50
1
ИЗВОР: srna.rs

Високи суд Шпаније наложио је да седамнаестогодишњи ученик буде задржан у притворском центру за младе најмање шест мјесеци јер је осумњичен да је повезан са милитантном групом "Исламска држава" и да је планирао напад на своју средњу школу.

Ученик, сиријски држављанин, ухапшен је јуче у граду Монтелану и оптужен за припадност терористичкој организацији и посједовање експлозива.

Хосе Луис де Кастро, судија задужен за судско одјељење за малољетнике, рекао је у свом налогу да "ова кривична дјела огромне тежине" оправдавају истражни затвор.

Постоје "чврсти докази" да је осумњичени набављао разне супстанце које се користе за експлозиве кућне израде, као и упутства за њихову производњу, рекао је судија и додао да се осумњичени на друштвеним мрежама заклео на лојалност "Исламској држави".

Осумњичени је двије године живио са мајком и десетогодишњом сестром у Монтелану, граду од 7.000 становника. Све троје имају статус избјеглице, према ријечима градоначелника Кура Гила.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    + / - 24.01.2024. 10:27
    trula evropa!sve doktori i inženjeri...danke mutti
Повезане вијести
Ухапшен осумњичени за монструозно убиство жене у Загребу Ухапшен осумњичени за монструозно убиство жене у Загребу
Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2) Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2)
Држављанин БиХ ухапшен на граници са више од два килограма дроге Држављанин БиХ ухапшен на граници са више од два килограма дроге
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 10m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 38m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 39m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 21m
    0