Učenik uhapšen zbog planiranja džihadističkog napada

23.01.2024. 18:50
1
IZVOR: srna.rs

Visoki sud Španije naložio je da sedamnaestogodišnji učenik bude zadržan u pritvorskom centru za mlade najmanje šest mjeseci jer je osumnjičen da je povezan sa militantnom grupom "Islamska država" i da je planirao napad na svoju srednju školu.

Učenik, sirijski državljanin, uhapšen je juče u gradu Montelanu i optužen za pripadnost terorističkoj organizaciji i posjedovanje eksploziva.

Hose Luis de Kastro, sudija zadužen za sudsko odjeljenje za maloljetnike, rekao je u svom nalogu da "ova krivična djela ogromne težine" opravdavaju istražni zatvor.

Postoje "čvrsti dokazi" da je osumnjičeni nabavljao razne supstance koje se koriste za eksplozive kućne izrade, kao i uputstva za njihovu proizvodnju, rekao je sudija i dodao da se osumnjičeni na društvenim mrežama zakleo na lojalnost "Islamskoj državi".

Osumnjičeni je dvije godine živio sa majkom i desetogodišnjom sestrom u Montelanu, gradu od 7.000 stanovnika. Sve troje imaju status izbjeglice, prema riječima gradonačelnika Kura Gila.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    + / - 24.01.2024. 10:27
    trula evropa!sve doktori i inženjeri...danke mutti
Povezane vijesti
Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu
Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2) Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2)
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 16m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 58m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 31m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 5m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 50m
    3