Удружење "Музичка сцена" затражило укидање забране музике уживо

01.02.2021. 20:00
0
ИЗВОР: Катера

Естрадни извођачи, музички ствараоци и други музичко-сценски радници основали су протеклих дана у Бањалуци Удружење "Музичка сцена", које ће се бавити проблемима и организовањем наступа музичара и естрадних радника и умјетника у Републици Српској.

Из овог Удружења су на адресу нашег портала послали допис, који су претходно упутили и Предсједнику Републике Српске, Влади Републике Српске, Републичком штабу за ванредне ситуације, Министарству просвјете и културе Републике Српске, Градској управи Бањалука и многим медијима у Републици Српској са молбом да се укине забрана музике уживо у угоститељским објектима широм Српске.

У овом Удружењу кажу да су се бројни музичари широм Републике Српске нашли у тешкој и незавидној ситуацији од самог почетка пандемије вируса корона, те истичу да би им сваки вид помоћи и подршке био од изузетног значаја.

Удружење "Музичка сцена" је почело са радом по одобравању уписа истог у јединствени регистар удружења грађана одлуиком Основног суда у Бањалуци, који је издао и рјешење. Пријем нових чланова је у току, а сви заинтересовани могу да се јаве путем и-мејл адресе: udruzenjemuzickascena@gmail.com , како би им из Удружења доставили потребне информације о начину учлањења и пратећу документацију.

Више информација о самом раду овог удружења можете потражити и на њиховој "Фејсбук" страници на линку: https://www.facebook.com/udruzenjemuzickascena/ 

За предсједника Управног одбора Удружења "Музичка сцена" именован је Александар Кукић.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 11m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 55m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 39m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 40m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 22m
    0