Udruženje "Muzička scena" zatražilo ukidanje zabrane muzike uživo

01.02.2021. 20:00
0
IZVOR: Katera

Estradni izvođači, muzički stvaraoci i drugi muzičko-scenski radnici osnovali su proteklih dana u Banjaluci Udruženje "Muzička scena", koje će se baviti problemima i organizovanjem nastupa muzičara i estradnih radnika i umjetnika u Republici Srpskoj.

Iz ovog Udruženja su na adresu našeg portala poslali dopis, koji su prethodno uputili i Predsjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, Republičkom štabu za vanredne situacije, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, Gradskoj upravi Banjaluka i mnogim medijima u Republici Srpskoj sa molbom da se ukine zabrana muzike uživo u ugostiteljskim objektima širom Srpske.

U ovom Udruženju kažu da su se brojni muzičari širom Republike Srpske našli u teškoj i nezavidnoj situaciji od samog početka pandemije virusa korona, te ističu da bi im svaki vid pomoći i podrške bio od izuzetnog značaja.

Udruženje "Muzička scena" je počelo sa radom po odobravanju upisa istog u jedinstveni registar udruženja građana odluikom Osnovnog suda u Banjaluci, koji je izdao i rješenje. Prijem novih članova je u toku, a svi zainteresovani mogu da se jave putem i-mejl adrese: udruzenjemuzickascena@gmail.com , kako bi im iz Udruženja dostavili potrebne informacije o načinu učlanjenja i prateću dokumentaciju.

Više informacija o samom radu ovog udruženja možete potražiti i na njihovoj "Fejsbuk" stranici na linku: https://www.facebook.com/udruzenjemuzickascena/ 

Za predsjednika Upravnog odbora Udruženja "Muzička scena" imenovan je Aleksandar Kukić.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 32m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 14m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 47m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 21m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 6m
    3