Удружење новинара РС: Медијима неопходна помоћ у санирању посљедица вируса корона

03.05.2020. 11:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Удружење новинара Републике Српске честитало је медијским радницима 3. мај - Међународни дан слободе медија, те позвало власт да приликом креирања економских мјера не забораве оне без којих њихов рад не би био видљив.

Из Удружења наводе да новинари Међународни дан слободе медија ове године дочекују свакодневно изложени здравственом ризику и потенцијалној инфекцији, у настојању да прикупе информације неопходне јавности.

Удружење је нагласило и да је послије избијања епидемије вируса корона у Српској и увођења рестриктивних мјера значајан број дјелатности обуставио је рад.

Упозорено је да је ситуација тежа у штампаним медијима који су изгубили значајан дио простора за продају издања које су наставили да производе, увјерени да ће њихови читаоци наћи пут до медија којима вјерују.

- Због овога, медијске раднике позивамо да у својим причама о Међународном дану слободе медија потенцирају неопходност подршке медијским кућама које су сада на маргини приче о помоћи у санирању негативних посљедица појаве вируса. Ово сматрамо нужним, јер јаке и квалитетне медијске куће чине њихови људи који могу бити независни једино уколико су финансијски стабилни - наведено је у саопштењу Удружења новинара Републике Српске.

Додају да ову прилику користе и да позову медијске раднике и њихове послодавце да се придржавају свих мјера превенције, те да наставе са квалитетним и правовременим извјештавањем о одговорима на најважнија питања чији је циљ заштита здравља грађана Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Живојин Ракочевић нови предсједник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић нови предсједник Удружења новинара Србије
БиХ без напретка у слободи изражавања и слободи медија БиХ без напретка у слободи изражавања и слободи медија
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 46m
    0
  • Слани мафини
    13h 7m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 2m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    12h 56m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 25m
    0