Удружење „Подршка“ приводи крају пројекат вриједан 19.650 КМ

07.02.2020. 19:10
0
ИЗВОР: Srna

Соколачко Удружење за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" приводи крају пројекат "Заједно за љепши Соколац" вриједности 19.650 КМ, а уз подршку УНДП-а и општине.

Координатор пројекта Сњежана Башевић рекла је данас на конференцији за новинаре да се пројекат састоји од више активности - постављања дјечијих игралишта и клупа код локалног вртића, видео-надзора на том објекту и набавке разгласа за вођење спортских пројектних активности, те дјечијег игралишта код стадиона "Бара".

Она је навела да су организоване и 24 едукације из области екологије за дјецу, те у области спорта "Игре без граница" у децембру прошле године.

Башевићева је подсјетила да су у септембарској акцији чишћења града "Кад се наше руке сложе, све се може" учестовала укупно 634 лица, чланови "Подршке", ученици основне и средње школе, вртића и запослени у локалној управи.

Она је нагласила да ће "Подршка" у оквиру активности предвиђених овим пројектом до краја фебруара органитовати још једне "Игре без граница", чиме ће бити завршен пројекат "Заједно за љепши Соколац".

Пројекат "Заједно за љепши Соколац", у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /ReLOaD/, почео је 1. августа прошле године, а биће завршен 29. фебруара.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је ЕУ, а посебно УНДП-у који већ низ година дјелује у овој локалној заједници, препознаје пројекте и намјере локалне управе.

Он је навео да се ReLOaD, који финансира ЕУ, а реализује УНДП, већ двије године спроводи у овој локалној заједници и суфинансира 30 одсто средствима општине Соколац.

Бјелица је подсјетио да су на Сокоцу у 2018. реализована четири веома значајна пројекта за ову локалну заједницу укупне вриједности 88.000 КМ, уз учешће општине од 26.500 КМ.

-У 2019. години захваљујући ReLoaD-у реализовано је пет пројеката укупне вриједности 111.000 КМ, од чега је 35.000 КМ учешће општине Соколац- нагласио је Бјелица.

Он је додао да је реализација тих пројеката још у току и да ће бити успјешно завршени до априла. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 34m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    12h 18m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    16h 23m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    16h 27m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 54m
    0