Udruženje „Podrška“ privodi kraju projekat vrijedan 19.650 KM

07.02.2020. 19:10
0
IZVOR: Srna

Sokolačko Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" privodi kraju projekat "Zajedno za ljepši Sokolac" vrijednosti 19.650 KM, a uz podršku UNDP-a i opštine.

Koordinator projekta Snježana Bašević rekla je danas na konferenciji za novinare da se projekat sastoji od više aktivnosti - postavljanja dječijih igrališta i klupa kod lokalnog vrtića, video-nadzora na tom objektu i nabavke razglasa za vođenje sportskih projektnih aktivnosti, te dječijeg igrališta kod stadiona "Bara".

Ona je navela da su organizovane i 24 edukacije iz oblasti ekologije za djecu, te u oblasti sporta "Igre bez granica" u decembru prošle godine.

Baševićeva je podsjetila da su u septembarskoj akciji čišćenja grada "Kad se naše ruke slože, sve se može" učestovala ukupno 634 lica, članovi "Podrške", učenici osnovne i srednje škole, vrtića i zaposleni u lokalnoj upravi.

Ona je naglasila da će "Podrška" u okviru aktivnosti predviđenih ovim projektom do kraja februara organitovati još jedne "Igre bez granica", čime će biti završen projekat "Zajedno za ljepši Sokolac".

Projekat "Zajedno za ljepši Sokolac", u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/, počeo je 1. avgusta prošle godine, a biće završen 29. februara.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica zahvalio je EU, a posebno UNDP-u koji već niz godina djeluje u ovoj lokalnoj zajednici, prepoznaje projekte i namjere lokalne uprave.

On je naveo da se ReLOaD, koji finansira EU, a realizuje UNDP, već dvije godine sprovodi u ovoj lokalnoj zajednici i sufinansira 30 odsto sredstvima opštine Sokolac.

Bjelica je podsjetio da su na Sokocu u 2018. realizovana četiri veoma značajna projekta za ovu lokalnu zajednicu ukupne vrijednosti 88.000 KM, uz učešće opštine od 26.500 KM.

-U 2019. godini zahvaljujući ReLoaD-u realizovano je pet projekata ukupne vrijednosti 111.000 KM, od čega je 35.000 KM učešće opštine Sokolac- naglasio je Bjelica.

On je dodao da je realizacija tih projekata još u toku i da će biti uspješno završeni do aprila. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    12h 44m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    10h 46m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    9h 39m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    9h 44m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    8h 47m
    1