Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Торонта реновирало амбуланту у Мокром

16.09.2019. 12:06
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Паљанској мјесној заједници Мокро данас је обиљежен завршетак радова на обнови амбуланте, која је реализована захваљујући донацији Удружења Срба Сарајевско-романијске регије из Канаде.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, захвалио се овом удружењу, те истакао да је је адаптација овог објекта веома важна због великог броја пацијената који живе и лијече се у овој мјесној заједници.

-Средства смо искористили да грађевински санирамо објекат, што је веома важно због енергетске ефикасности, те смо набавили медицинску опрему и опремили унутрашњост амбуланте – рекао је Југовић.

Југовић је истакао да ће се и у будућности радити на унапређењу медицинских услуга у овој, највећој мјесној заједници, у општини Пале.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Директор Дома здравља Пале, Иван Шарац, истиче да Дом здравља са сједиштем у Палама има двије амбуланте, од којих је једна у Мокром.

-Захваљујемо се добрим људима из Удружења Срба Сарајевско-романијске регије из Канаде који су нам помогли у реализацији овог пројекта, а који су и раније помагали нашем дому здравља – каже Шарац.

Он додаје да је ова амбуланта сада опремљена и обновљена, те спремна за пријем пацијената, али и угоднији рад за запослене.

Докторица Александра Пољаковић, која води тим породичне медицине у амбуланти у Мокром, истиче да су услови за рад, али и  боравак у амбуланти сада много угоднији.

-Са новом фасадом, као и сређеним ентеријером, али и новом медицинском опремом, услови за рад су подигнути на виши ниво, тако да ће и нама запосленима, али и пацијентима боравак у амбуланти бити угоднији – истиче Пољаковићева.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 17.09.2019. 07:42
    Hvala braco srbi
Повезане вијести
Гусларско вече у Мокром 10. маја Гусларско вече у Мокром 10. маја
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 4m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 3m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 16m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 45m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 18m
    0