Угоститељи на Јахорини кажњени са 224.500 КМ

07.02.2023. 15:28
2
ИЗВОР: nezavisne.com

Од краја новембра прошле године до сада Пореска управа Републике Српске на подручју Олимпијског центра "Јахорина" извршила је 78 посебних контрола, те је због утврђених неправилности издато 38 прекршајних налога на укупан износ казне од 224.500 КМ, потврђено је за "Независне новине" из Пореске управе.

Како наводе, највише прекршајних налога, укупно 30, издато је пореским обвезницима због неевидентирања промета преко фискалних каса.

- Пореска управа Републике Српске континуирано проводи посебне контроле, односно контроле евидентирања промета преко фискалних каса и контроле пријављивања радника у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, на цијелој територији Српске - наводе из Пореске управе.

Из Пореске управе апелују на пореске обвезнике да поштују законске прописе и да своју добит граде на пружању квалитетнијих услуга грађанима, у законским оквирима и фер тржишној утакмици, а не на избјегавању својих пореских обавеза.

- Циљ Пореске управе Републике Српске свакако није кажњавање пореских обвезника, већ стварање лојалне конкуренције, односно да сви порески обвезници у Републици Српској послују под истим условима - наводе из Пореске управе.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 08.02.2023. 09:58
    Ovo im je umjesto naknade za vještačko osnježavanje
  • Generic placeholder image
    Znači... 07.02.2023. 17:25
    ...inspektori su sebi uzeli bar još toliko a ugostiteljima zažmirili na bar deset puta toliko.
Повезане вијести
Почео тродневни међународни симпозијум "Aгросим" Почео тродневни међународни симпозијум "Aгросим"
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    21h 15m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    21h 17m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 29m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 20m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    20h 14m
    0