Ухапшен учитељ глуме Мика Алексић, глумице га оптужиле за силовање

17.01.2021. 09:55
3
ИЗВОР: Blic.rs

Познати режисер, сценариста и учитељ глуме Мирослав Мика Алексић ухапшен је синоћ у Београду због оптужби за силовање.

Према писањима медија у Србији, неколико дјевојака, од којих су неке малољетне, пријавило је полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао Мирослав Мика Алексић, чувени власник школе глуме.

Једна од њих је реномирана млада глумица Милена Радуловић (26), која гради каријеру и у Русији, гдје је за годину дана снимила филм и двије серије.

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се -  каже Милена Радуловић у разговору за "Блиц".

Инсистира на томе да "ово није само моја прича" и да "ово није њена ријеч против његове", већ тврди да је у питању систем злостављања дјевојчица који је Алексић темељно градио деценијама.

- Ово је монструозна мрежа интелигентно склопљена у највишем кругу друштва, од најранијих година упакована у најплеменитије форме уметности и религије човека који корак по корак, зна шта ради и с предумишљајем долази до циља -изјавила је Милена Радуловић за "Блиц".

У школу Мике Алексића, познату и цијењену, дјеца се уписују од пете или шесте године, а најкасније са 13 година. Милена Радуловић је део групе постала са 11 година, а у групама је било од 25 до 30 полазника.

- Група је имала добре стране. Читали смо једну књигу недељно, ишли у позориште, гледали филмове, били смо културна, добра деца. У групи се пропагирала религија, часови су почињали молитвом „Оче наш”, девојчице су долазиле у сукњама, дечаци у ципелама, коса и нокти су морали бити уредни. Али увек је било строго, сурово. Он је био веома строг, а сви су говорили: 'Па, добро, он јесте суров, али такав је Мика, он има своје методе'. Постојала су јасна правила -  каже Милена Радуловић.

Аудиције за пријем деце су биле масовне. Пријављивало се по неколико стотина малишана, у зависности од генерација, а Алексић је бирао седам-осам најдаровитијих. Одмах по пријему, Алексић би разговарао с родитељима, информисао их о цијени, часовима, кодексу облачења и наглашавао једну битну ствар: да је то први и посљедњи пут да се с њима виђа. Објашњавао је да и најмлађи полазници могу да се попну до другог спрата и сами донесу новац за школарину.

- Говорио је да су деца мали људи, а нама је пријало кад чујемо: 'Ви сте самостални, ово је нешто само ваше'. Поништавао је родитеље и њихову улогу, али тада нам то није деловало спорно -  каже Милена Радуловић.

Нису сва дјеца долазила код Мике Алексића да би постали глумци. Чак ни Милена, како сама каже, до 15. године није размишљала о глуми као позиву. У школи су се радили лијепи задаци, ишло се на излете по Србији, на вашаре, пијаце. Дјеца су учила да кувају домаћу супу. Биле су то неке вриједности које су и родитељима биле по вољи.

Милена Радуловић тврди да је из таквог свијета, строгог и устројеног, али ипак сигурног, преко ноћи прешла у пакао сексуалног злостављања када ју је, како каже, Мика Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године. Имала је 17 година, а он 61.

- До тог тренутка нисам помислила да је такво нешто уопште могуће. Нисам га познавала таквог и у том периоду била сам убеђена да сам једина и сама. Био је то шок. Слом! То је за мене била друга породица. Заиста! - каже Милена Радуловић.

О детаљима злостављања не жели да прича за медије. Све је већ казала полицајцима.

- Мика је водио рачуна да се то (сексуално злостављање, прим. нов.) догоди у току часа, али у соби поред оне укојој су били остали ученици, или у периоду када се због пријемног на ФДУ интензивира рад. Није остављао простор да некопосумња да се ту дешава нешто толико ужасно - каже Милена Радуловић.

Тврди да је Мика Алексић идентичну шему сексуалног злостављања спроводио и с другим дјевојкама, које су га такође пријавиле полицији.

- Све је пажљиво испланирао. Користио је ситуацију што смо биле у шоку. Осим тога што вам се све то дешава, увек је ту био и страшан осећај да је ту, у близини, гомила друге деце - каже Милена Радуловић.

Како каже, кад год би нека од дјевојака пружила вербални или физички отпор, наилазила је на употребу силе или игнорисање.

Милену Радуловић су приликом гостовања на телевизијама увијек најављивали као глумицу која је прошла Микину школу. Послије онога што је преживела, како каже, прошла је кроз различите фазе. Најприје немоћ, слабост, а касније стид.

-Невероватан стид -  каже и додаје да "мрзела себе, осећала срамоту".

Највише од свега, појавио се огроман осјећај кривице зато што није успјела да се одбрани. И како да све исприча родитељима?! Да ли ће их повриједити, упропастити им животе?

- Његова манипулација и иде ка томе да вам усади огроман осећај одговорности, саучесништва, кривице. И, на крају, неки страх да ћете у томе остати сами - каже Милена Радуловић.

Глумица која последњих година каријеру паралелно гради у Србији и у Русији неколико година ишла је на психотерапију и посвећено радила на себи.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    gago 21.01.2021. 09:11
    Јавно објавити листу манијака,обавезно их кастрирати и послати на дугогодишњу робију у какав рудник или каменолом! Све осим таквог рјешење, неће нам помоћи да се смањи таква врста криминала!
  • Generic placeholder image
    Анонимно 19.01.2021. 10:47
    Zločinac nad svojim narodom
  • Generic placeholder image
    Malena 18.01.2021. 11:47
    O sve ti jebem musko.Da mi te dohvatiti za tu jarecu bradicu...
Повезане вијести
Стравични детаљи о смрти затвореника у затвору у Србији Стравични детаљи о смрти затвореника у затвору у Србији
На данашњи дан рођен Мика Антић, легенда српске поезије На данашњи дан рођен Мика Антић, легенда српске поезије
Како је Нејмар спасио Алвеша вишегодишње робије Како је Нејмар спасио Алвеша вишегодишње робије
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 29m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 43m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 33m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 58m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 48m
    0