Ухапшена два лица због крађе у православној цркви

16.08.2019. 19:01
0
ИЗВОР: СРНА

 Два лица су ухапшена због крађе 95 метара квадратних бакарног лима из помоћних просторија православне цркве Свети Прокопије у Високом, рекла је портпарол Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона Алдина Алић.

Алићева је прецизирала да су припадници Полицијске станице Високо, под надзором и у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом, ухапсили лице из овог мјеста чији су иницијали М.Ш. /40/ и лице из Мостара Б.Б. /20/. 

Они су осумњичени да су починила два кривична дјела тешке крађе које су извршене у ноћи 28. на 29. јул и у периоду од 11. до 13. августа. 

-Они су 14. августа лоцирани и ухапшени, а у службеним просторијама Полицијске Станице Високо заведена је криминалистичка обрада због постојања основа сумње да су починили наведена кривична дјела, те још шест других тешких крађа које су извршене у протеклом периоду на подручју Високог- каже Алићева. 

Полицијски тимови извршили су претрес на више локација с циљем документовања и доказивања извршених кривичних дјела, у складу са наредбама Општинског суда у Високом, преноси "Аваз". 


-Том приликом су пронађени и одузети одређени предмети који потичу из извршених тешких крађа. Бакарни лим који је отуђен из помоћних просторија цркве је, такође, пронађен и одузет- каже Алићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Источној Илиџи Крађа у Источној Илиџи
Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    23h 27m
    0
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    11h 3m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    12h 50m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    11h 50m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    8h 30m
    0