Ухапшена три мигранта због убиства

17.04.2022. 11:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Тројица миграната из Авганистана који су осумњичени да су у петак у Бихаћу убили двадесеттрогодишњег мигранта из Пакистана ухапшени су на подручју Сарајева и довезени у Бихаћ, рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Аднан Бегановић.

Он је истакао да је, приликом хапшења, код тројице миграната пронађено оружје за које се сумња да је њиме почињено убиство, те други предмети за које се сумња да потичу из вршења кривичних дјела.

- Осумњичени су ухапшени у сарадњи са колегама из Сарајева, а тренутно се над њима врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предати на даље поступање Тужилаштву Унско-санског кантона, које о свему спроводи истрагу - рекао је Бегановић.

Он је за "Независне новине" навео да се, на основу прикупљених информација, раније дошло до сазнања о коме би могла бити ријеч, а то су лица која су већ била виновници сличних инцидената.

Убиство се догодило у петак, 15. априла, у раним вечерњим часовима на шеталишту Алеја када су се сусреле и сукобиле двије групе миграната.

Према изјавама очевидаца, свему је претходила вербална расправа, након чега је убијени мигрант извукао пиштољ и пуцао, а потом му је узвратио осумњичени за убиство, смртно га ранивши.

Остали мигранти, а према тим информацијама било их је десетак, разбјежали су се.

У пуцњави је такође теже рањен још један мигрант из Пакистана, који је у међувремену збринут у Кантоналној болници у Бихаћу и, према последњим информацијама, налази се ван животне опасности.

Процјењује се да у овоме тренутку ван прихватних центара у Унско-санском кантону борави око 1.880 миграната, од којих 1.300 на подручју Бихаћа, 530 у Великој Кладуши, те око 50 на простору Цазина.

Побољшањем временских прилика уочљиво је и повећано присуство миграната на улицама ових градова.

Коментари 0
Повезане вијести
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    19h 15m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 44m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 58m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    16h 2m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    7h 10m
    0