Ухапшена два полицајца

13.09.2021. 11:35
0
ИЗВОР: Срна

Припадници Полицијске управе (ПУ) Бањалука лишили су слободе два полицијска службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске - ПУ Бањалука у оквиру мјера усмјерених на спречавање коруптивних кривичних дјела и злоупотребе службеног положаја у сопственим редовима, саопштено је данас из ове полицијске управе.

Ријеч је о лицу чији су иницијала Ж.К. из Кнежева због постојања основа сумње да је починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и лицу В.К. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело лажно представљање.

 

Ж.К. из Кнежева сумњичи се да је у четвртак, 9. септембра, око 18.00 часова зауставио возило у Улици браће Пантића у Бањалуци у службеној униформи, те возачу због учињених прекршаја на лицу мјеста наплатио новчану казну.

- Полицијски службеник Ж.К. је у вријеме чињења дјела био ван службе. Против полицијског службеника донесено је рјешење о суспензији - наведено је у саопштењу.

У оквиру наведених активности полицијски службеници су у петак, 10. септембра, у Улици Кордунашка у Бањалуци уочили полицијског службеника В.К., а који је од раније суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у службеној униформи, како зауставља возила.

- Од В.К. одузет је пластични пиштољ, метална стоп таблица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Против оба полицијска службеника поднесени су захтјеви за покретање унутрашњег поступка.

О свим мјерама и радњама у оквиру овог предмета обавијештено је Окружно јавно тужилаштво Бањалука и Републичко јавно тужилаштво.

ПУ Бањалука саопштила је да ће и у наредном периоду наставити са наведеним активностима, те позвала грађане да све видове незаконитог и непрофесионалног поступања полицијских службеника пријаве на бесплатан број телефона 122.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је раније поводом хапшења три полицијска инспектора да ће се МУП обрачунати и очистити своје редове од нечасних полицајаца и да нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу.

Он је тада поручио грађанима да се тим примјером доказује да полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних и да ће то наставити да раде без обзира колико било болно и тешко јер је повјерење и безбједност грађана изнад било ког појединца а нарочито безбједност Републике Српске коју мора да гарантује МУП.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
Хапшење због спида у Источној Илиџи Хапшење због спида у Источној Илиџи
Ухапшен гранични полицајац у Фочи Ухапшен гранични полицајац у Фочи
Најчитаније
 • Пјесма о дјевојчици Вели - цвијећем дочекала црногорску војску и због тога убијена (ФОТО)
  2h 31m
  1
 • Неустрашиви машиновођа Војин Никитовић
  11h 14m
  0
 • Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
  8h 53m
  3
 • Хапшење због спида у Источној Илиџи
  10h 4m
  0
 • Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
  7h 19m
  1