Ухапшена два полицајца

13.09.2021. 11:35
0
ИЗВОР: Срна

Припадници Полицијске управе (ПУ) Бањалука лишили су слободе два полицијска службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске - ПУ Бањалука у оквиру мјера усмјерених на спречавање коруптивних кривичних дјела и злоупотребе службеног положаја у сопственим редовима, саопштено је данас из ове полицијске управе.

Ријеч је о лицу чији су иницијала Ж.К. из Кнежева због постојања основа сумње да је починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и лицу В.К. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело лажно представљање.

 

Ж.К. из Кнежева сумњичи се да је у четвртак, 9. септембра, око 18.00 часова зауставио возило у Улици браће Пантића у Бањалуци у службеној униформи, те возачу због учињених прекршаја на лицу мјеста наплатио новчану казну.

- Полицијски службеник Ж.К. је у вријеме чињења дјела био ван службе. Против полицијског службеника донесено је рјешење о суспензији - наведено је у саопштењу.

У оквиру наведених активности полицијски службеници су у петак, 10. септембра, у Улици Кордунашка у Бањалуци уочили полицијског службеника В.К., а који је од раније суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у службеној униформи, како зауставља возила.

- Од В.К. одузет је пластични пиштољ, метална стоп таблица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Против оба полицијска службеника поднесени су захтјеви за покретање унутрашњег поступка.

О свим мјерама и радњама у оквиру овог предмета обавијештено је Окружно јавно тужилаштво Бањалука и Републичко јавно тужилаштво.

ПУ Бањалука саопштила је да ће и у наредном периоду наставити са наведеним активностима, те позвала грађане да све видове незаконитог и непрофесионалног поступања полицијских службеника пријаве на бесплатан број телефона 122.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је раније поводом хапшења три полицијска инспектора да ће се МУП обрачунати и очистити своје редове од нечасних полицајаца и да нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу.

Он је тада поручио грађанима да се тим примјером доказује да полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних и да ће то наставити да раде без обзира колико било болно и тешко јер је повјерење и безбједност грађана изнад било ког појединца а нарочито безбједност Републике Српске коју мора да гарантује МУП.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане
Припадници полиције из Источног Сарајева дарују крв Припадници полиције из Источног Сарајева дарују крв
Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 10m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 9m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 45m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 6m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 49m
    9