Ухапшени сарадници Прамода Митала и чланови Управног одбора ГИКИЛ-а

19.11.2019. 11:01
0
ИЗВОР: klix.ba

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) јутрос су ухапсили сараднике Прамода Митала који је оптужен за вишемилионски криминал у Глобал Испат Коксној Индустрији Лукавац (ГИКИЛ), јављају федерални медији.

ФУП је раније саопштио да су ухапшене три особе, наводећи само њихове иницијале. Ријеч је о особама И.В. (53), М.П. (42) и И.Б. (43).

Према информацијама које преноси портал "Klix.ba",по налогу Кантоналног тужилаштва у Тузли Федерална управа полиције врши претресе на подручју општина Љубушки, Посушје, Мостар и Лукавац, а у акцији су досад ухапшени Иван Вукшић, Мато Павковић и Иван Буноза чланови Надзорног одбора ГИКИЛ-а чији је рад забранио Општински суд у Тузли.

Према незваничним информацијама које је поменути портал наводно добио у Тужилаштву Тузланског кантона, Федерална управа полиције тренутно врши претресе и у просторијама ГИКИЛ-а, гдје би могло услиједити још неколико хапшења.

Додаје се да се Вукшић и још двије досад ухапшене особе сумњиче за кривично дјело организовани криминал, а у вези са кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлаштења.

Конкретно, пише "Klix",Вукшићу се на терет ставља незаконито опуномоћење од фирме ГСХЛ над којом је покренут поступак ликвидације, односно незаконито дјеловање у ГИКИЛ-у.

Он је прије два мјесеца именован за члана Надзорног одбора ГИКИЛ-а, када је ова компаније остала без представника државног капитала. Управљање, односно предсједавањем Надзорним одбором додијељено је Шристи Митал, кћерки власника компаније ГСХЛ Прамода Митала који је у јулу ове године хапшен по налогу Тужилаштва ТК, након чега је платио кауцију за излазак из притвора.

У Надзорном одбору налазили су се још и Един Хоџић, Иван Буноза и Мато Павковић.

ГИКИЛ је формиран спајањем КХК и Глобал инфраструцтуре Холдингс Лтд, а након одређених измјена уговора као суоснивач је убачен Глобал Стеел Холдингс Лтд (ГСХЛ) Прамода Митала.

Због сумњи на незаконите радње на сједници Скупштине ГИКИЛ-а у случај се укључило и Тужилаштво Тузланског кантона, по чијој наредби су припадници Министарства унутрашњих послова ТК већ раније изузели одређену документацију из ове компаније.

Коментари 0
Повезане вијести
Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге
За Страхињом Башевићем се интензивно трага За Страхињом Башевићем се интензивно трага
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 7m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 49m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 17m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 38m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 47m
    0