Ухапшено 12 лица и одузета тона дувана за наргиле

03.10.2023. 12:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ данас су у оквиру оперативне акције "Плуг" на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и општине Сребреница започели претресе на 17 локација и до сада ухапсили 12 особа, одузели око 1.000 килограма дувана за наргилу и већу количину новца, саопштено је из Сипе.

Ухапшена лица су осумњичена да су од марта споразумно дјелавала на стицању противправне имовинске користи недозвољеним прометом акцизних производа тако што су набављала дуван за наргиле у Србији, након чега су је кријумчарила у БиХ, незаконито складиштила на више локација и даље продавала, наведено је у саопштењу.

Из Сипе су навели да су, осим тога, ова лица избјегавала и обрачун и плаћање пореских давања прописаних пореским законодавством БиХ, чиме је буџет БиХ оштећен за најмање 750.000 КМ.

Приликом претреса до сада је откривено и привремено одузето око 1.000 килограма дувана за наргилу, већа количина новца и други предмети који могу послужити као доказ за кривична дјела, наведено је у саопштењу.

Ове активности спроводе се због постојања основане сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, недозвољени промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, кријумчарење и злоупотреба службеног положаја.

Претреси се врши по налозима Суда БиХ и под надзором Тужилаштва у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Федералне управе полиције, Кантона Сарајево и Тузланског кантона, као и Управом за индиректно опорезивање БиХ.

О коначном исходу оперативне акције "Плуг" јавност ће бити информисана накнадно.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 34m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 29m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 17m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 23m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 51m
    0