Ухапшено 12 лица и одузета тона дувана за наргиле

03.10.2023. 12:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ данас су у оквиру оперативне акције "Плуг" на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и општине Сребреница започели претресе на 17 локација и до сада ухапсили 12 особа, одузели око 1.000 килограма дувана за наргилу и већу количину новца, саопштено је из Сипе.

Ухапшена лица су осумњичена да су од марта споразумно дјелавала на стицању противправне имовинске користи недозвољеним прометом акцизних производа тако што су набављала дуван за наргиле у Србији, након чега су је кријумчарила у БиХ, незаконито складиштила на више локација и даље продавала, наведено је у саопштењу.

Из Сипе су навели да су, осим тога, ова лица избјегавала и обрачун и плаћање пореских давања прописаних пореским законодавством БиХ, чиме је буџет БиХ оштећен за најмање 750.000 КМ.

Приликом претреса до сада је откривено и привремено одузето око 1.000 килограма дувана за наргилу, већа количина новца и други предмети који могу послужити као доказ за кривична дјела, наведено је у саопштењу.

Ове активности спроводе се због постојања основане сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, недозвољени промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, кријумчарење и злоупотреба службеног положаја.

Претреси се врши по налозима Суда БиХ и под надзором Тужилаштва у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Федералне управе полиције, Кантона Сарајево и Тузланског кантона, као и Управом за индиректно опорезивање БиХ.

О коначном исходу оперативне акције "Плуг" јавност ће бити информисана накнадно.

Коментари 0
Повезане вијести
Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село
Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела
Данас наставак суђење за злочине у Добровољачкој улици Данас наставак суђење за злочине у Добровољачкој улици
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    11h 10m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 45m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    21h 9m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    20h 6m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 49m
    9