Ухапшено 12 лица и одузета тона дувана за наргиле

03.10.2023. 12:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ данас су у оквиру оперативне акције "Плуг" на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и општине Сребреница започели претресе на 17 локација и до сада ухапсили 12 особа, одузели око 1.000 килограма дувана за наргилу и већу количину новца, саопштено је из Сипе.

Ухапшена лица су осумњичена да су од марта споразумно дјелавала на стицању противправне имовинске користи недозвољеним прометом акцизних производа тако што су набављала дуван за наргиле у Србији, након чега су је кријумчарила у БиХ, незаконито складиштила на више локација и даље продавала, наведено је у саопштењу.

Из Сипе су навели да су, осим тога, ова лица избјегавала и обрачун и плаћање пореских давања прописаних пореским законодавством БиХ, чиме је буџет БиХ оштећен за најмање 750.000 КМ.

Приликом претреса до сада је откривено и привремено одузето око 1.000 килограма дувана за наргилу, већа количина новца и други предмети који могу послужити као доказ за кривична дјела, наведено је у саопштењу.

Ове активности спроводе се због постојања основане сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, недозвољени промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, кријумчарење и злоупотреба службеног положаја.

Претреси се врши по налозима Суда БиХ и под надзором Тужилаштва у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Федералне управе полиције, Кантона Сарајево и Тузланског кантона, као и Управом за индиректно опорезивање БиХ.

О коначном исходу оперативне акције "Плуг" јавност ће бити информисана накнадно.

Коментари 0
Повезане вијести
У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
Најчитаније
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  10h 27m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  13h 23m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  13h 51m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  12h 7m
  0
 • Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
  6h 59m
  0