Укинута ослобађајућа пресуда оптуженима у вези са случајем смрти Џенана Мемића

23.03.2023. 17:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Апелационо вијеће Суда БиХ је на захтјев Тужилаштва БиХ укинуло ослобађајућу пресуду Зијаду Мутапу и другима у предмету који се односи на околности смрти Џенана Мемића.

– Одлуком Суда БиХ уважена је жалба тужилаштва на првостепену пресуду, укинута је ослобађајућа пресуда оптуженима, те је одређен претрес пред Апелационим вијећем – саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да ће поступајући тужиоци у предмету доказивати наводе оптужнице пред Апелационим вијећем Суда БиХ.

Пресуда за петоро оптужених у предмету “Зијад Мутап и други” који се водио пред Судом БиХ у вези са случајем смрти Џенана Мемића изречена је у новембру.

Оптужени су у првостепеној пресуди ослобођени кривице.

Џенан Мемић је 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји задобио повреде опасне по живот од којих је преминуо седам дана касније у болници.

Породица настрадалог младића годинама тврди да је Џенан убијен и наводили су бројне нелогичности у ранијим судским поступцима и увиђајним радњама.

Коментари 0
Повезане вијести
Сви оптужени у случају Џенан Мемић ослобођени кривице за прикривање доказа Сви оптужени у случају Џенан Мемић ослобођени кривице за прикривање доказа
Данас пресуда због смрти Џенана Мемића Данас пресуда због смрти Џенана Мемића
Нови претреси у Сарајеву због случаја "Мемић" Нови претреси у Сарајеву због случаја "Мемић"
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  18h 46m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  19h 9m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  19h 59m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  12h 47m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  20h 24m
  0