Уништено осам комада електричних решоа

16.04.2024. 13:40
1
ИЗВОР: srna.rs

Са тржишта БиХ повучена су два модела електричних решоа у количини од девет комада, док их је уништено осам, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Током проактивног надзора електричних решоа којег су спровеле Агенција и тржишне инспекције Републике Српске и Федерације БиХ, те Брчко дистрикта, забиљежен је низак проценат неусклађених и опасних производа у односу на укупан број испитаних узорака.

У девет контрола инспектори су извршили административну и визуелну контролу решоа на тржишту и изабрали девет узорака решоа различитих произвођача и модела.

Изабрани узорци су подвргнути лабораторијским испитивањима којима су провјерене њихове безбједносне карактеристике, а утврђено је да два узорка не испуњавају прописане захтјеве, при чему један узорак за кориснике представља опасност од струјног удара и пожара, док други узорак није прописно означен.

Процјеном ризика установљено је да неусклађени узорак решоа који није прописно означен представља низак ризик за корисника, а увозник се, у овом случају, није одлучио да предузме мјере усклађивања и неусклађени модел решоа је добровољно повукао са тржишта.

Други неусклађен узорак решоа представља озбиљан ризик и у складу са тим предузете су мјере повлачење производа са тржишта, информисање потрошача о опасностима које производ представља, враћање производа од потрошача и његово уништавање, навели су из Агенције.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 16.04.2024. 14:31
    Slika je baš relevantna za tekst
Повезане вијести
Украсне лампице турског произвођача повучене са тржишта Украсне лампице турског произвођача повучене са тржишта
Пет врста украсних лампица повучено са тржишта Пет врста украсних лампица повучено са тржишта
Три врсте продужног кабла повучене са тржишта Три врсте продужног кабла повучене са тржишта
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 46m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 41m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 29m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 35m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 3m
    0