Uništeno osam komada električnih rešoa

16.04.2024. 13:40
1
IZVOR: srna.rs

Sa tržišta BiH povučena su dva modela električnih rešoa u količini od devet komada, dok ih je uništeno osam, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Tokom proaktivnog nadzora električnih rešoa kojeg su sprovele Agencija i tržišne inspekcije Republike Srpske i Federacije BiH, te Brčko distrikta, zabilježen je nizak procenat neusklađenih i opasnih proizvoda u odnosu na ukupan broj ispitanih uzoraka.

U devet kontrola inspektori su izvršili administrativnu i vizuelnu kontrolu rešoa na tržištu i izabrali devet uzoraka rešoa različitih proizvođača i modela.

Izabrani uzorci su podvrgnuti laboratorijskim ispitivanjima kojima su provjerene njihove bezbjednosne karakteristike, a utvrđeno je da dva uzorka ne ispunjavaju propisane zahtjeve, pri čemu jedan uzorak za korisnike predstavlja opasnost od strujnog udara i požara, dok drugi uzorak nije propisno označen.

Procjenom rizika ustanovljeno je da neusklađeni uzorak rešoa koji nije propisno označen predstavlja nizak rizik za korisnika, a uvoznik se, u ovom slučaju, nije odlučio da preduzme mjere usklađivanja i neusklađeni model rešoa je dobrovoljno povukao sa tržišta.

Drugi neusklađen uzorak rešoa predstavlja ozbiljan rizik i u skladu sa tim preduzete su mjere povlačenje proizvoda sa tržišta, informisanje potrošača o opasnostima koje proizvod predstavlja, vraćanje proizvoda od potrošača i njegovo uništavanje, naveli su iz Agencije.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 16.04.2024. 14:31
    Slika je baš relevantna za tekst
Povezane vijesti
Ukrasne lampice turskog proizvođača povučene sa tržišta Ukrasne lampice turskog proizvođača povučene sa tržišta
Pet vrsta ukrasnih lampica povučeno sa tržišta Pet vrsta ukrasnih lampica povučeno sa tržišta
Tri vrste produžnog kabla povučene sa tržišta Tri vrste produžnog kabla povučene sa tržišta
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    5h 9m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 53m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    20h 6m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    16h 20m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    21h 12m
    0