Универзитет у Источном Сарајеву уврштен на листу најбољих универзитета у Европи

20.09.2023. 14:57
5
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву уврштен је на листу најбољих универзитета у Европи, према првом издању QS World University Rankings: Europe 2024.

QS World University Rankings: Europe је листа која обухвата најбољих 688 институција из 42 земље Европе, а универзитете рангира према 12 критеријума,

Критеријуми су академски углед, број и цитираност научних радова, углед код послодаваца и запошљивост, однос студената и наставног особља, удио страних студената и наставника, те одрживост – објаснили су са Универзитетат у Источном Сарајеву.

QS World University Rankings, чији је дио QS World University Rankings: Europe је један од три најутицајнија свјетска инструмента академског рангирања, заједно са Academic Ranking of World Universities и Times Higher Education World University Rankings.

На првом мјесту QS World University Rankings: Europe 2024 се налази University of Oxford а на другом мјесту је ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, затим слиједе University of Cambridge и Imperial College London.

Листа QS World University Rankings: Europe 2024 доступна је на линку https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Novo 21.09.2023. 22:09
    Molim Vas da nam kazete koji su Univerziteti iz BIH, na listi ispred Univerziteta u IS.
    Jer Univerzitet u Istocnom Sarajevu je na sestom mjestu na ovoj listi Univerziteta u BIH.
    Pogledaj te listu
  • Generic placeholder image
    Čudan narod 21.09.2023. 18:05
    Smanjenje broja studenata nije do kvaliteta univerziteta, već do toga da se radije upisuje privatni fakultet, da se "djeca" ne bi mučila ili trećerazredni (privatni) u Srbiji, pa i Federaciji da bi se reklo da su "djeca" iznad "Lukavice i tog mentaliteta". Tako da sada imamo ispod prosječne učenike koji studiraju po vrlo sumnjivim fakultetima, poput islamskog na Ilidži , koje roditelji reklamiraju kao "vrh".
  • Generic placeholder image
    Iskreno42 20.09.2023. 20:44
    Koliko je studenata ove godine upisalo neki od fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu? Koliko je svake godine sve manje studenata, to je jedan od mjerila, al stalno forsiranje da se nalazi po raznim listama, a svi vidimo da Univerzitet propada iz godine u godinu.
  • Generic placeholder image
    soko 20.09.2023. 20:34
    E jadna majko, kome trebaju ovakve laži?
  • Generic placeholder image
    Бот 20.09.2023. 16:42
    Јесте ли ви у реду, шта пишете
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    15h 18m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    16h 2m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    20h 7m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    20h 11m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 38m
    0