Универзитет у Источном Сарајеву уврштен на листу најбољих универзитета у Европи

20.09.2023. 14:57
5
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву уврштен је на листу најбољих универзитета у Европи, према првом издању QS World University Rankings: Europe 2024.

QS World University Rankings: Europe је листа која обухвата најбољих 688 институција из 42 земље Европе, а универзитете рангира према 12 критеријума,

Критеријуми су академски углед, број и цитираност научних радова, углед код послодаваца и запошљивост, однос студената и наставног особља, удио страних студената и наставника, те одрживост – објаснили су са Универзитетат у Источном Сарајеву.

QS World University Rankings, чији је дио QS World University Rankings: Europe је један од три најутицајнија свјетска инструмента академског рангирања, заједно са Academic Ranking of World Universities и Times Higher Education World University Rankings.

На првом мјесту QS World University Rankings: Europe 2024 се налази University of Oxford а на другом мјесту је ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, затим слиједе University of Cambridge и Imperial College London.

Листа QS World University Rankings: Europe 2024 доступна је на линку https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Novo 21.09.2023. 22:09
  Molim Vas da nam kazete koji su Univerziteti iz BIH, na listi ispred Univerziteta u IS.
  Jer Univerzitet u Istocnom Sarajevu je na sestom mjestu na ovoj listi Univerziteta u BIH.
  Pogledaj te listu
 • Generic placeholder image
  Čudan narod 21.09.2023. 18:05
  Smanjenje broja studenata nije do kvaliteta univerziteta, već do toga da se radije upisuje privatni fakultet, da se "djeca" ne bi mučila ili trećerazredni (privatni) u Srbiji, pa i Federaciji da bi se reklo da su "djeca" iznad "Lukavice i tog mentaliteta". Tako da sada imamo ispod prosječne učenike koji studiraju po vrlo sumnjivim fakultetima, poput islamskog na Ilidži , koje roditelji reklamiraju kao "vrh".
 • Generic placeholder image
  Iskreno42 20.09.2023. 20:44
  Koliko je studenata ove godine upisalo neki od fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu? Koliko je svake godine sve manje studenata, to je jedan od mjerila, al stalno forsiranje da se nalazi po raznim listama, a svi vidimo da Univerzitet propada iz godine u godinu.
 • Generic placeholder image
  soko 20.09.2023. 20:34
  E jadna majko, kome trebaju ovakve laži?
 • Generic placeholder image
  Бот 20.09.2023. 16:42
  Јесте ли ви у реду, шта пишете
Повезане вијести
Први пут одбрањени мастер радови на Катедри за физику Филозофског факултета у Палама Први пут одбрањени мастер радови на Катедри за физику Филозофског факултета у Палама
Пољопривредни факултет обиљежио 83 године традиције и 29 рада (ФОТО) Пољопривредни факултет обиљежио 83 године традиције и 29 рада (ФОТО)
Никола Лапчевић изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Никола Лапчевић изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сар...
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  16h 16m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  18h 50m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  20h 4m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  12h 47m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  14h 28m
  0