Урош Бојанић: Освајање свјетске медаља је мој циљ! (ФОТО)

12.03.2023. 19:52
1
ИЗВОР: katera.news

Златна медаља и тутула првака Европе је награда за сав мој напоран рад и доказ да сам на путу који је једини истински исправан, отпочиње разговор за наш портал Урош Бојанић, актуелни европски првак у џију-џицуу.

Урош је са Европског првенства за наде, кадете и јуниоре које се одржавало у Верквину у Француској донио европску медаљу. Као члан Џију-џицу клуба „Славија“ и репрезентације Републике Српске такмичио се у конкуренцији нада (У16) у категорији до 73 килограма, а како сам стиче, имао је три јако добра меча против квалитетних противника.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

-  У првој борби савладао сам Грка Илијаса Ђакувиса резултатом 12:3 затим сам савладао Адриана Александруа из Румуније Full-Ipponom да бих у финалу, након потпуног преокрета, дошао до побједе Full Ipponom против репрезентативца Шведске Кимона Кристофоридиса – рекао је наш саговорник.

Како истиче, још није свјесан успјеха који је постигао, јер бити првак Европе са само 15 година нешто је чему треба да се дивимо.

Говорећи о својим успјесима, он је истакао да иза сваке медаље и успјеха стоји напоран рад и много одрицања.

- Медаља је била циљ од самог старта. Док је трајала зимска пауза у клубу тренирао сам са старијим братом, а након тога сам припреме наставио у Славији. Било је напорно и тешко, тренирао сам и по два пута дневно, преко дана сам радио на физичкој спреми, а увече ишао на спаринге и тренинге џију-џице – рекао је Урош, додајући да је пут до медаље био тежак.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Част ми је била бранити боје клуба на овом првенству. Представљао сам све чланове клуба тако да је ово и њихов успјех. Иако је џију-џицу индивидуални спорт, без подршке екипе и тима не бих могао остварити велике резултате. Такође, настојао сам да на најбољи начин представим свој град и Републику Српску и надам се да сам успио – рекао је Урош.

У разговору за наш портал, открио је да га наредни викенд очекује Првенство Републике Српске, а послије тога међународни турнири у Бечу и Марибору.

Наравно, додаје, крајњи циљ је свјетска медаља.

- Овом приликом бих се захвалио тренерима Блажић Данијелу и Радошевић Тамари, на указаном повјерењу и пруженој прилици, својим друговима и спаринг партнерима из клуба који су освајачи бројних свјетских, европских и балканских медаља.Када учите од таквих људи и тренирате са њима немогуће је да не напредујете.  – рекао је Урош, додајући да захвалност дугује и Милану Савичић, тренеру Џију-џицу клуба Минотаур из Бањалуке који му је водио борбе јер је тренер Блажић судио на овом Европском првенству.

Биографија: 

Урош Бојанић је рођен 6. 11. 2008. године. Одличан је ученик Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву.

Џију-џицом се бавим од 2014 године. Носилац је плавог појаса, актуелни првак Републике Српске, освајач балканске медаље и перспективни спортиста општине Источно Ново Сарајево.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Bivši niko 13.03.2023. 04:27
    Bravo, mladiću! Bravo! Samo, sine, bio si prvi od 7 učesnika u svojoj kategoriji. Imao si tri borbe. Samo toga budi svjestan, da ti niko ne diže rep previsoko. Polako, treniraj, trudi se i budi priseban.
Повезане вијести
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бродом (ФОТО) Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бр...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 31m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 6m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 5m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 32m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 24m
    0