Урсула фон дер Лајен стигла у Предсједништво БиХ

30.09.2021. 18:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен стигла је у зграду Предсједништва Босне и Херцеговине на састанак са члановима Предсједништва БиХ.

Предсједницу Европске комисије дочекали су сви чланови Предсједништва укључујући предсједавајућег Предсједништва Жељка Комшића, те чланове Предсједништва Шефика Џаферовића и Милорада Додика.

Током састанка с члановима Предсједништва БиХ очекује се како ће предсједница Европске комисије разговарати о актуелним политичким проблемима у БиХ, али о путу ка ЕУ.

Долазак предсједнице Европске комисије на састанак у Предсједништво наставак је активности које спроводи Фон дер Лајен претходних неколико дана, а које се тичу посјете земљама Западног Балкана и разговора са званичницима Албаније, Сјеверне Македоније, Косова, Црне Горе, али и БиХ.

Фон дер Лајен допутовала је данас у поподневним сатима у Босну и Херцеговину гдје је присуствовала отворању граничног прелаза Свилај и новог моста на граници с Хрватском.

– Градити мостове између људи и култура је најбитније. БиХ и Западни Балкан припадају ЕУ. Наши приоритети су јасни. Морамо се борити против пандемије, убрзати вакцинацију, опоравити економију. Били смо успјешни против пандемије, донирали смо више од милион доза, вакцинација спашава живот, а вакцине су битне – казала је она.

Она је раније истакла како посјетама државама Западног Балкана жели послати снажан сигнал привржености Европске уније процесу придруживања држава Западног Балкана овом блоку.

- То дугујемо свим младим људима који вјерују у будућност Европе – изјавила је тада Фон дер Лајен, преноси Кликс.

Коментари 0
Повезане вијести
Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ
Бакир Изетбеговић признао пораз у утрци за бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић признао пораз у утрци за бошњачког члана Предсједништва БиХ
Додик кандидат за предсједника Српске, Цвијановићева за Предсједништво БиХ Додик кандидат за предсједника Српске, Цвијановићева за Предсједништво БиХ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 7m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 20m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 14m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 51m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 11m
    0