Ursula fon der Lajen stigla u Predsjedništvo BiH

30.09.2021. 18:16
0
IZVOR: srpskainfo.com

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stigla je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH.

Predsjednicu Evropske komisije dočekali su svi članovi Predsjedništva uključujući predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića, te članove Predsjedništva Šefika Džaferovića i Milorada Dodika.

Tokom sastanka s članovima Predsjedništva BiH očekuje se kako će predsjednica Evropske komisije razgovarati o aktuelnim političkim problemima u BiH, ali o putu ka EU.

Dolazak predsjednice Evropske komisije na sastanak u Predsjedništvo nastavak je aktivnosti koje sprovodi Fon der Lajen prethodnih nekoliko dana, a koje se tiču posjete zemljama Zapadnog Balkana i razgovora sa zvaničnicima Albanije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Crne Gore, ali i BiH.

Fon der Lajen doputovala je danas u popodnevnim satima u Bosnu i Hercegovinu gdje je prisustvovala otvoranju graničnog prelaza Svilaj i novog mosta na granici s Hrvatskom.

– Graditi mostove između ljudi i kultura je najbitnije. BiH i Zapadni Balkan pripadaju EU. Naši prioriteti su jasni. Moramo se boriti protiv pandemije, ubrzati vakcinaciju, oporaviti ekonomiju. Bili smo uspješni protiv pandemije, donirali smo više od milion doza, vakcinacija spašava život, a vakcine su bitne – kazala je ona.

Ona je ranije istakla kako posjetama državama Zapadnog Balkana želi poslati snažan signal privrženosti Evropske unije procesu pridruživanja država Zapadnog Balkana ovom bloku.

- To dugujemo svim mladim ljudima koji vjeruju u budućnost Evrope – izjavila je tada Fon der Lajen, prenosi Kliks.

Komentari 0
Povezane vijesti
Predsjedništvo BiH kupilo tri nova automobila, ukupna vrijednost 488.536 KM Predsjedništvo BiH kupilo tri nova automobila, ukupna vrijednost 488.536 KM
Bakir Izetbegović priznao poraz u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović priznao poraz u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Dodik kandidat za predsjednika Srpske, Cvijanovićeva za Predsjedništvo BiH Dodik kandidat za predsjednika Srpske, Cvijanovićeva za Predsjedništvo BiH
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 50m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 52m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 53m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 45m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 20m
    1