Ускоро почиње суђење Далибору Мандићу за убиство Ариела Богдановића

07.03.2023. 19:51
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Далибор Мандић (37), кога терете за свирепо убиство Ариела Богдановића (28), изјасниће се о кривици почетком априла, а породица жртве од правосудних институција очекује најстрожу казну за оптуженог.

Неутјешни мајка и отац покојног Ариела сматрају да се сврха кажњавања не би постигла другом казном, осим доживотне робије. Истичу да је оптужени без гриже савјести детаљно испланирао и брутално усмртио њиховог најмилијег те их завио у црно.

- Мајка је остала без сина јединца који ничим није заслужио да буде брутално убијен. Није био у свађи с оптуженим. Повод злочина је, према свему судећи, била љубомора, а Мандић би сигурно да није ухапшен наштетио још некоме - рекао је пуномоћник породице Богдановић, адвокат Марко Микеш.

Нагласио је да се породица противи било каквом споразуму о признању кривице, осим ако би подразумијевао доживотни затвор.

- Ниједне олакшавајуће околности на страни оптуженог нема. Он је младића убио на свиреп начин наочиглед јавности. Породица убијеног сматра да оптужени не заслужује ни дан изван зидина затвора јер је опасан по околину - рекао је Микеш.

Према његовим ријечима, убијени Богдановић потиче из честите и угледне породице, коју је оптужени бруталним чином уништио.

Микеш је истакао да породица сматра како правосудни органи морају да пошаљу снажну поруку јавности да ће се овакве ствари најстроже кажњавати како нико више не би морао да доживи толику бол као они.

Истакао је да Богдановићи желе да вјерују да ће правосудни органи у овом случају права оштећених заступати адекватно у складу са законом и правдом.

Према оптужници, Мандић је Богдановића усмртио на свиреп или подмукао начин 2. децембра 2022. године у Булевару Српске војске. Како се наводи, Мандић је пратио Богдановића у намјери да га убије. У оптужници стоји да је Богдановић ишао од Тржног центра "Делта планет" према Ребровачком мосту, а Мандић га је пратио.

- Оптужени га је сустигао у близини студентског кампуса и убо га ножем у предјелу горњег дијела трупа. Богдановић је почео да бјежи, а Мандић га је сустигао након што су прешли Булевар Српске војске. Богдановић је пао код бензинске пумпе, а Мандић га је, док је лежао на асфалту, ножем убо осам пута у предјелу задње стране лијевог рамена, лијеве стране лица и врата те десне стране грудног коша. Богдановић је искрварио насмрт, а оптужени је побјегао - стоји у оптужници коју је подигло Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци.

Пише: Небојша Томашевић

 

Коментари 0
Повезане вијести
Љубиша Петровић стигао на бањалучки Трг Крајине (ФОТО/ВИДЕО) Љубиша Петровић стигао на бањалучки Трг Крајине (ФОТО/ВИДЕО)
Студентска литија за Косово и Метохију сутра у Бањој Луци Студентска литија за Косово и Метохију сутра у Бањој Луци
Љубо Бајић у рату остао без ноге, у миру без струје Љубо Бајић у рату остао без ноге, у миру без струје
Најчитаније
 • Обавјештење возачима са подручја Источног Новог Сарајева (ФОТО)
  8h 18m
  3
 • У Источној Илиџи одузет путнички аутомобил од вишеструког починиоца саобраћајних прекршаја
  11h 5m
  0
 • Сви грађани ће и у наредна два мјесеца имати здравствено осигурање
  9h 26m
  0
 • Пјевачко друштво „Плави невени“ из Фоче петоструки побједник Саборa старог пјевања у Срба
  12h 38m
  0
 • Почиње упис у средње школе у Источном Сарајеву
  11h 18m
  0