Ускоро у продаји књига „Одликовани и унапређени ЈВуО 1941–1945“ аутора Верољуба Малетића и Дејана Ђерића

10.08.2023. 09:35
2
ИЗВОР: katera.news

У припрему за штампу је недавно послата нова књига аутора Верољуба Малетића и Дејана Ђерића која носи назив „Одликовани и унапређени ЈВуО 1941–1945“.

У њој је сабрано преко 10 000 имена припадника готово свих јединица под командом ђенерала Драже Михаиловића. Сви они су разврстани по матичним корпусима и вишим командама чији су формацијски састави и ратни путеви дати у кратким цртама.

Богато илустрована са скоро 900 ратних фотографија и оригиналних наредби о унапређењу и одликовању, ова монографија представља до сада највећи регистар једне трагично заборављене генерације, а уједно и споменицу те безгробне војске.

Издавач је Србски културни центар "Ћирилица".

Слика

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Re:Kent 11.08.2023. 11:10
    Кент. Ово је само једна од књига из ове тематике, чак и од ових аутора. Има много књига на ову тематику, али свакако да има још необрађених тема, поготово необрађених регија у БиХ. Аутори су одлични историчари, неоптерећени комунистичком мантром, изгледа нису на режимском платном списку. Не сумњам да ће књига бити добра. Колико знам,
    Верољуб је доста тога написао и научно обрадио о Мотајичким четницима, док је Дејан изванредно, са морем доказа обрадио Ужички крај.
  • Generic placeholder image
    Kent 10.08.2023. 14:28
    Interesuje me ova tematika ali ne previse odlikovani i unapredjeni. Bolje da je citalackom auditorijumu predstavljen istorijat JVuO nego ko su odlikovani i unapredjeni.
Повезане вијести
Прави Валтер је четнички војвода: Он је заиста бранио Сарајево Прави Валтер је четнички војвода: Он је заиста бранио Сарајево
Маријана Петронић објавила нову књигу "Форе и метафоре" Маријана Петронић објавила нову књигу "Форе и метафоре"
Муслимани, а четници: Борили се с Дражом за краља, никад с Титом! (ФОТО) Муслимани, а четници: Борили се с Дражом за краља, никад с Титом! (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 5m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 14m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 19m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    49m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 2m
    0