Успјешно завршена акција, Гавриловићи из Мокрог добили нову кућу!

15.07.2020. 09:03
0
ИЗВОР: Катера

Хуманитарна организација "Срби за Србе" из Београда у сарадњи са Општинским одбором Црвеног крста Пале изградила је нови дом за породицу Гавриловић из Мокрог, који су до сада живјели у старој шупи без основних услова за живот.

Породица Гавриловић, коју чине самохрана мајка Недица и њено троје дјеце Сњежана (21), Ведрана (15) и Рајко (13), који је дијете са посебним потребама, од сада ће моћи да настави са свакодневним животом у много бољим и љепшим условима становањима, које заслужује свака особа на свијету.

Слика

Акција помоћи Гавриловићима покренута је на молбу неколико удружења и локалног Црвеног крста из Пала, гдје су стричеви младих Гавриловића одлучили да им помогну да саграде нову кућу.

Блокове за зидање су доносили са рушевина из околних села, гдје су такође прикупљали прилоге за њихову кућу. Придружиле им су се многе установе и приватне фирме, мајстори су радили бесплатно, а материјал је већим дијелом дониран, док се преостало куповало од прикупљеног новца.

- Хуманитарна организација "Срби за Србе" се прикључила акцији код помоћи око опремања купатила и керамике у кухињи и ходнику. Укупно смо потрошили 4.974,84 КМ, а то је обезбјеђено на "Тројци из блока" у Источном Сарајеву. Рајко, иако дете са посебним потребама, је помагао колико је могао. Највише се исказао у прављењу шахта, чиме нам се одмах похвалио. Скоро све је сам урадио под будним оком мајстора - наводи се у тексту објављеном на страници ове организације.

Додају да знају да овом акцијом нису ријешили све проблеме које ова породица има и да је пред њима још много борбе и потешкоћа, али вјерују да су им заједничким снагама са осталим учесницима акције дали "вјетар у леђа" да у тој борби истрају.

Ови хуманитарци поручују да се "све може кад се Срби сложе".

Недица је остала без супруга Драгана, који се разболио и преминуо након дуге и тешке болести. У тренутку смрти, Драган је имао девет година радног стажа, што значи да му је остала само година радног стажа како би Недица могла остварити право на његову пензију и тако дјеци омогућити средства за живот.

До изградње нове куће, Недица је са дјецом живјела у шупи са једном просторијом и са 125 КМ дјечијег доплатка. Живјели су у условима који нису били достојни човјека, а сада уз помоћ добрих људи, хуманитараца, Црквене заједнице у Мокром, родбине и комшија имају нову кућу и нормалне услове за живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 58m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 16m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 35m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 43m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 31m
    0