Uspješno završena akcija, Gavrilovići iz Mokrog dobili novu kuću!

15.07.2020. 09:03
0
IZVOR: Katera

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" iz Beograda u saradnji sa Opštinskim odborom Crvenog krsta Pale izgradila je novi dom za porodicu Gavrilović iz Mokrog, koji su do sada živjeli u staroj šupi bez osnovnih uslova za život.

Porodica Gavrilović, koju čine samohrana majka Nedica i njeno troje djece Snježana (21), Vedrana (15) i Rajko (13), koji je dijete sa posebnim potrebama, od sada će moći da nastavi sa svakodnevnim životom u mnogo boljim i ljepšim uslovima stanovanjima, koje zaslužuje svaka osoba na svijetu.

Slika

Akcija pomoći Gavrilovićima pokrenuta je na molbu nekoliko udruženja i lokalnog Crvenog krsta iz Pala, gdje su stričevi mladih Gavrilovića odlučili da im pomognu da sagrade novu kuću.

Blokove za zidanje su donosili sa ruševina iz okolnih sela, gdje su takođe prikupljali priloge za njihovu kuću. Pridružile im su se mnoge ustanove i privatne firme, majstori su radili besplatno, a materijal je većim dijelom doniran, dok se preostalo kupovalo od prikupljenog novca.

- Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" se priključila akciji kod pomoći oko opremanja kupatila i keramike u kuhinji i hodniku. Ukupno smo potrošili 4.974,84 KM, a to je obezbjeđeno na "Trojci iz bloka" u Istočnom Sarajevu. Rajko, iako dete sa posebnim potrebama, je pomagao koliko je mogao. Najviše se iskazao u pravljenju šahta, čime nam se odmah pohvalio. Skoro sve je sam uradio pod budnim okom majstora - navodi se u tekstu objavljenom na stranici ove organizacije.

Dodaju da znaju da ovom akcijom nisu riješili sve probleme koje ova porodica ima i da je pred njima još mnogo borbe i poteškoća, ali vjeruju da su im zajedničkim snagama sa ostalim učesnicima akcije dali "vjetar u leđa" da u toj borbi istraju.

Ovi humanitarci poručuju da se "sve može kad se Srbi slože".

Nedica je ostala bez supruga Dragana, koji se razbolio i preminuo nakon duge i teške bolesti. U trenutku smrti, Dragan je imao devet godina radnog staža, što znači da mu je ostala samo godina radnog staža kako bi Nedica mogla ostvariti pravo na njegovu penziju i tako djeci omogućiti sredstva za život.

Do izgradnje nove kuće, Nedica je sa djecom živjela u šupi sa jednom prostorijom i sa 125 KM dječijeg doplatka. Živjeli su u uslovima koji nisu bili dostojni čovjeka, a sada uz pomoć dobrih ljudi, humanitaraca, Crkvene zajednice u Mokrom, rodbine i komšija imaju novu kuću i normalne uslove za život.

Komentari 0
Povezane vijesti
Veliki broj građana na humanitarnom koncertu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Veliki broj građana na humanitarnom koncertu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
U nedjelju "Trojka iz bloka" u Istočnom Novom Sarajevu U nedjelju "Trojka iz bloka" u Istočnom Novom Sarajevu
Sabor “Pjevaj, Romanijo” čuva i njeguje srpsku tradiciju (VIDEO) Sabor “Pjevaj, Romanijo” čuva i njeguje srpsku tradiciju (VIDEO)
Najčitanije
 • Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića
  17h 33m
  0
 • PU Istočno Sarajevo: Motociklista zadobio povrede opasne po život
  19h 1m
  0
 • Saborna crkva u Sarajevu proslavlja krsnu slavu
  17h 13m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno sedam lica
  14h 19m
  0
 • Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
  20h 2m
  0