Уставни суд БиХ укинуо поједине одредбе аката о враћању надлежности на Српску

26.05.2022. 18:59
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Уставни суд БиХ укинуо је поједине одредбе аката о враћању пренесених надлежности с нивоа БиХ на Српску, које је донијела Народна скупштина Републике Српске.

- Уставни суд је, одлучујући о захтјеву 15 чланова Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за рјешавање спора између БиХ и Републике Српске, утврдио да постоји спор у вези с доношењем оспорених одредаба декларације и закључака од стране Народне скупштине Републике Српске о враћању пренесених надлежности са БиХ на Српску у области правосуђа, одбране и сигурности, индиректног опорезивања и других питања - саопштено је из Уставног суда БиХ.

Како су додали, утврђено је да поједине одредбе оспорених аката нису у складу с Уставом БиХ, због чега је поједине одредбе тих аката Уставни суд укинуо.

Наиме, Уставни суд разматрао је захтјев 15 чланова Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за рјешавање спора између БиХ и Српске у вези с актима које је донијела Народна скупштина Српске, а у питању је неколико закључака од 10. децембра 2021. године.

Подсјетимо, Народна скупштина Српске је на сједници одржаној 10. децембра прошле године усвојила пет закључака на ову тему.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 40m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 32m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 23m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 8m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 15m
    4