Ustavni sud BiH ukinuo pojedine odredbe akata o vraćanju nadležnosti na Srpsku

26.05.2022. 18:59
0
IZVOR: nezavisne.com

Ustavni sud BiH ukinuo je pojedine odredbe akata o vraćanju prenesenih nadležnosti s nivoa BiH na Srpsku, koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

- Ustavni sud je, odlučujući o zahtjevu 15 članova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za rješavanje spora između BiH i Republike Srpske, utvrdio da postoji spor u vezi s donošenjem osporenih odredaba deklaracije i zaključaka od strane Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti sa BiH na Srpsku u oblasti pravosuđa, odbrane i sigurnosti, indirektnog oporezivanja i drugih pitanja - saopšteno je iz Ustavnog suda BiH.

Kako su dodali, utvrđeno je da pojedine odredbe osporenih akata nisu u skladu s Ustavom BiH, zbog čega je pojedine odredbe tih akata Ustavni sud ukinuo.

Naime, Ustavni sud razmatrao je zahtjev 15 članova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za rješavanje spora između BiH i Srpske u vezi s aktima koje je donijela Narodna skupština Srpske, a u pitanju je nekoliko zaključaka od 10. decembra 2021. godine.

Podsjetimo, Narodna skupština Srpske je na sjednici održanoj 10. decembra prošle godine usvojila pet zaključaka na ovu temu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 34m
    0
  • Krađa u Palama
    21h 52m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    14m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 19m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 7m
    0