Ужички Супермен у новој авантури, кренуо пјешке за Москву

15.02.2020. 14:53
0
ИЗВОР: Srpska.info

Нимало лако показном вјежбом, којом је још једном демонстрирао своју снагу, Милован Милутиновић из Ужица данас се поздравио са комшијама и пријатељима и кренуо у нову одисеју.

Знан под надимком Ужички Супермен, 72-годишњи каратиста, боди билдер, пензионер који зарађује као таксиста, али и студент треће године Факултета за спорт и физичку културу, кренуо је данас из Ужица пјешке ка Москви. Пут је назвао „Путину у походе“, а посветио га је 75-годишњици победе над фашизмом.

Прије него што је кренуо на путовање дуго 2.640 километара Милутиновић је у центру Ужица најприје претрчао 100 метара носећи у рукама 100 килограма ценмента. Пошто је као од шале претрчао ову дионицу, натоварен са 200 килограма терета поново је трчао, овога пута 50 метара. Намјера Ужичког Супермена је да своју снагу покаже и Русима уочи војне параде 9. маја.

– Ако све буде по плану, путоваћу 65-70 дана. Од Ужица ћу ка Косјерићу, Ваљеву, Обреновцу, Београду, па преко Новог Сада и Суботице до Хоргоша и даље ка Будимпешти. Одатле ћу за Харков, у Минску ћу бити око 1. априла, а послије ми треба још 20 дана до Москве – причао је снагатор уочи поласка.

Милован „у ногама“ има велико искуство пошто је 2012. пјешачио од Ужица до Лондона. Са изузетком Ламанша преко кога је морао брдом, цијелу трасу од 2.450 километара је прешао пјешке. У главном граду Британије уписао се Гинисове рекордере пошто је за 25,3 секунде претрчао 100 метара носећи 45 килограма цемента.

За Москву је кренуо са српском војничом шапком на глави, огрнут тробојком, на леђима са ранцем у коме је понио одјећу, храну, врећу за спавање, шаторско крило, прибор за личну хигијену.

Коментари 0
Повезане вијести
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Суботић након 12 дана пјешачења стигао у Хиландар Суботић након 12 дана пјешачења стигао у Хиландар
Препјешачио 600 километара до огњишта, и данас чека остале да се врате Препјешачио 600 километара до огњишта, и данас чека остале да се врате
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 1m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 29m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 39m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 11m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 44m
    0