Вакцинација особа старијих од 65 година у Палама

10.04.2021. 08:47
1
ИЗВОР: СРНА

У Дому здравља Пале данас ће почети имунизација против вируса корона становника старијих од 65 година вакцином "астра зенека".

Начелник општине Пале Бошко Југовић, који је и командант Штаба за ванредне ситуације, рекао је Срни да на располагању имају 125 доза вакцине "астра зенека", те да грађани често имају дилему коју да користе.

- Вакцине се чувају на правилан начин и испоштоваћемо све спискове за вакцинисање. У уторак смо потрошили 100 вакцина `фајзер`, а у наредном периоду очекујемо сљедећу пошиљку. Процес имунизације грађана који су се пријавили по приоритетним групама биће организован по позиву из тимова породичне медицине -  навео је Југовић.

Према његовим ријечима, вакцинисани су здравствени радници Дома здравља, те корисници и запослени Дома за старија лица "Натура", односно 250 становника, не узимајући у обзиром оне који су вакцину примили у Србији.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 14.04.2021. 11:36
    Blago nama,ostaćemo živi.
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 22m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 55m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 21m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 34m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 3m
    3