Ванредна ситуација у 42 града и општине у Србији (ФОТО)

16.06.2023. 17:28
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

На територији Србије тренутно је на снази ванредна ситуација у 42 града и општине због обилних падавина које су поплавила многа подручја.

– У овом моменту ванредна ситуација је проглашена у 42 града и општине, тачније пет градова је прогласило на читавој својој територији, 23 општине на читавој својој територији, а 12 општина и два града на дијеловима своје територије – навео је в. д. начелника Сектора за ванредне ситуације Србије Лука Чаушић.

Слика

Фото: Танјуг/ Небојша Раус

На снази су ванредне ситуације за цијелу територију градова: Чачак, Лозница, Јагодина, Прокупље, Краљево, Крушевац и општина Рековац, Ариље, Алексинац, Свилајнац, Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, Бабушница, Бољевац, Врњачка бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ, Трстеник, Медвеђа, Куршумлија, Брус, Владичин Хан, Житорађа и Блаце.Такође, ванредна ситуација је проглашена на дијеловима територија града Шапца и Ужица, и општина Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Лучани, Александровац, Косјерић, Варварин, Рековац и Мајданпек. Од јутрос је евакуисано 55 особа.

– Имамо још веома изазовна 24 сата испред нас, након чега се очекује смиривање ситуације – поручио је Чаушић са терена у Лучанима.

Говорећи на тему ситуације у Моравичком округу, Чаушић је истакао да су током ноћи припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона у Чачку имали 91 интервенцију.

Слика

Фото: Танјуг/ Наташа Лазаревић

Обрушио се и други дио моста у Адранима код Краљева на Ибарској магистрали.

Вода је раније однијла дио моста на магистралном путу, због чега је у прекиду саобраћај Ибарском магистралом између Краљева и Чачка.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 3m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 14m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 54m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 53m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 29m
    0