Vanredna situacija u 42 grada i opštine u Srbiji (FOTO)

16.06.2023. 17:28
0
IZVOR: sputnikportal.rs

Na teritoriji Srbije trenutno je na snazi vanredna situacija u 42 grada i opštine zbog obilnih padavina koje su poplavila mnoga područja.

– U ovom momentu vanredna situacija je proglašena u 42 grada i opštine, tačnije pet gradova je proglasilo na čitavoj svojoj teritoriji, 23 opštine na čitavoj svojoj teritoriji, a 12 opština i dva grada na dijelovima svoje teritorije – naveo je v. d. načelnika Sektora za vanredne situacije Srbije Luka Čaušić.

Slika

Foto: Tanjug/ Nebojša Raus

Na snazi su vanredne situacije za cijelu teritoriju gradova: Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo, Kruševac i opština Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa i Blace.Takođe, vanredna situacija je proglašena na dijelovima teritorija grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac i Majdanpek. Od jutros je evakuisano 55 osoba.

– Imamo još veoma izazovna 24 sata ispred nas, nakon čega se očekuje smirivanje situacije – poručio je Čaušić sa terena u Lučanima.

Govoreći na temu situacije u Moravičkom okrugu, Čaušić je istakao da su tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Čačku imali 91 intervenciju.

Slika

Foto: Tanjug/ Nataša Lazarević

Obrušio se i drugi dio mosta u Adranima kod Kraljeva na Ibarskoj magistrali.

Voda je ranije odnijla dio mosta na magistralnom putu, zbog čega je u prekidu saobraćaj Ibarskom magistralom između Kraljeva i Čačka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    14h 9m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    13h 49m
    1
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    17h 12m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    18h 9m
    12
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    15h 6m
    0