Велики број вјерника под Острогом

12.05.2023. 10:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије, уз саслужење неколико владика, служи Свету архијерејску литургију у манастиру Острог, поводом празника Светог Василија Острошког.

Присутан је велики број вјерника из разних крајева Црне Горе и региона који чекају у реду да се поклоне великом светитељу - Василију Острошком.

Слика

Фото: srna.rs

Празник Светог Василија Острошког, славе града Никшића, синоћ је обиљежен поноћном литургијом коју је у манастиру посвећеном овом светитељу служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

У Никшићу ће вечерас бити одржана и традиционална литија у част заштитника и славе града.

И ове године, традиционално, велики број ходочасника дошао је под Острог како би учествовали на једном од најљепших и најзначајнијих религиозних догађаја на овим просторима.

Српска православна црква /СПЦ/ данас прославља Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Митрополит Јоаникије: Пут спасења је уски пут Митрополит Јоаникије: Пут спасења је уски пут
Саопштење за јавност управе острошке светиње поводом лажних објава на друштвеним мрежама Саопштење за јавност управе острошке светиње поводом лажних објава на друштвеним мрежама
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 16m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 0m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 13m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 27m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 19m
    0