Велики протест након рањавања дјечака на КиМ

08.01.2023. 13:23
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Срби из Сиринићке жупе и остатка Косова и Метохије окупљају се у центру Штрпца испред зграде општине и Дома културе Свети Сава како би протествовали због покушаја убиства Стефана Стојановића (11) и Милоша Јовановића (21) у Готовуши и пребијања Стефана Томића (18) у селу Клокот.

На путу ка Штрпцу из правца централног Косова примјетан је велики број аутомобила, али и припадника полиције тзв. Косова који спорадично заустављају возила.

Припадници косовске полиције могу се уочити на више локација на путу ка Штрпцу, а недалеко од улаза у само мјесто присутни су и војници КФОР, пише Блиц.

Окупљени носе транспаренте на којима су исписане поруке:

“Курти, дјецу ти нећемо опростити!”, “Стефане, срце српско јуначко!”, “Пуцањ у Стефана и Милоша је пуцањ у срце Србије!”, “Европо, за шта су наша деца крива?!”, “Наша деца нису за Куртијев метак!”, “Нећете нам Штрпце претворити у гето!” “Штрпце је Србије!, “Косовска Каменица је уз браћу из Штрпца!”

Са Штрпчанима су и предсједник Српске листе Горан Ракић, потпредсједник Игор Симић и члан Предсједништва Славко Симић.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 43m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 27m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 32m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 36m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    9h 3m
    0