Видео-записом представљена занимања будућим средњошколцима

22.04.2020. 19:24
0
ИЗВОР: СРНА

Ученици Средње школе "28. јуни" у Источном Новом Сарајеву посредством видео-записа приказали су образовна занимања која су на располагању у овој школи како би свршеним основцима помогли при лакшем избору.

Директор ове средње школе Борис Брајовић изјавио је Срни да због епидемиолошке ситуације нису у прилици кроз организоване презентације да се представе будућим средњошколцима.

Брајовић је истакао да су видео-презентацију доставили основним школама које су даље прослиједиле ученицима, те се нада да имају довољно информација, а, такође, су им на располагању за додатна појашњења.

- Ове године смо одлучили да, осим представљања смјерова, дочарамо и атмосферу из школског живота и ваннаставних активности. Трудимо се из године у годину да нашим ученицима понудимо квалитетнију наставу, али и боље услове за рад, а онда и не изостају ни ученички успјеси - рекао је Брајовић.

Он је додао да је у наредну школску годину у Средњу школу "28. јуни" планирано да буде уписано седам разреда у четири струке, са по 24 ученика у одјељењу.

- Планиран је упис ученика на смјеровима туристички техничар, угоститељски/кулинарски техничар, техничар информационих технологија, техничар друмског саобраћаја, козметички техничар, електричар/аутоелектричар и фризер - прецизирао је Брајовић.

Он је навео да школа броји 533 ученика, а матуранта је око 150.

Брајовић је истакао да се настава на даљину углавном одвија према плану, напомињући да је Министарство просвјете и културе донијело упутство о начину вредновања и оцјењивања ученика и према томе ће поступати, те пратити даље упуте.

Он каже да је због тренутне епидемиолошке ситуације сасвим извјесно да ће организовање прославе матурске вечери изостати, као и одлазак на екскурзију.

- Ове године смо планирали у Италију, биле су уплаћене и прве рате. Међутим, на почетку ове ситуације у вези са појавом вируса корона, ми смо са агенцијом успјели да договоримо и новац је враћен ученицима, а о било каквим другим плановима за сада је немогуће размишљати - истакао је Брајовић.

Он је још једном додао да се за додатне информације заинтересовани ученици за ову школу могу обратити позивом на телефон 057/342-523 или на "Фејсбук" страници школе.

Коментари 0
Повезане вијести
Смањен кадар у средњим школама у Српској Смањен кадар у средњим школама у Српској
Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци
Ученик у школу донио оквир од пиштоља, полиција истражује случај Ученик у школу донио оквир од пиштоља, полиција истражује случај
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 16m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 11m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 59m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 5m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 33m
    0