Видео-записом представљена занимања будућим средњошколцима

22.04.2020. 19:24
0
ИЗВОР: СРНА

Ученици Средње школе "28. јуни" у Источном Новом Сарајеву посредством видео-записа приказали су образовна занимања која су на располагању у овој школи како би свршеним основцима помогли при лакшем избору.

Директор ове средње школе Борис Брајовић изјавио је Срни да због епидемиолошке ситуације нису у прилици кроз организоване презентације да се представе будућим средњошколцима.

Брајовић је истакао да су видео-презентацију доставили основним школама које су даље прослиједиле ученицима, те се нада да имају довољно информација, а, такође, су им на располагању за додатна појашњења.

- Ове године смо одлучили да, осим представљања смјерова, дочарамо и атмосферу из школског живота и ваннаставних активности. Трудимо се из године у годину да нашим ученицима понудимо квалитетнију наставу, али и боље услове за рад, а онда и не изостају ни ученички успјеси - рекао је Брајовић.

Он је додао да је у наредну школску годину у Средњу школу "28. јуни" планирано да буде уписано седам разреда у четири струке, са по 24 ученика у одјељењу.

- Планиран је упис ученика на смјеровима туристички техничар, угоститељски/кулинарски техничар, техничар информационих технологија, техничар друмског саобраћаја, козметички техничар, електричар/аутоелектричар и фризер - прецизирао је Брајовић.

Он је навео да школа броји 533 ученика, а матуранта је око 150.

Брајовић је истакао да се настава на даљину углавном одвија према плану, напомињући да је Министарство просвјете и културе донијело упутство о начину вредновања и оцјењивања ученика и према томе ће поступати, те пратити даље упуте.

Он каже да је због тренутне епидемиолошке ситуације сасвим извјесно да ће организовање прославе матурске вечери изостати, као и одлазак на екскурзију.

- Ове године смо планирали у Италију, биле су уплаћене и прве рате. Међутим, на почетку ове ситуације у вези са појавом вируса корона, ми смо са агенцијом успјели да договоримо и новац је враћен ученицима, а о било каквим другим плановима за сада је немогуће размишљати - истакао је Брајовић.

Он је још једном додао да се за додатне информације заинтересовани ученици за ову школу могу обратити позивом на телефон 057/342-523 или на "Фејсбук" страници школе.

Коментари 0
Повезане вијести
„Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школе (ФОТО/ВИДЕО) „Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школ...
Први уписни рок у средње школе од 17. јуна Први уписни рок у средње школе од 17. јуна
Смањен кадар у средњим школама у Српској Смањен кадар у средњим школама у Српској
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 29m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  13h 15m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 36m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  21h 19m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 24m
  18