Video-zapisom predstavljena zanimanja budućim srednjoškolcima

22.04.2020. 19:24
0
IZVOR: SRNA

Učenici Srednje škole "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu posredstvom video-zapisa prikazali su obrazovna zanimanja koja su na raspolaganju u ovoj školi kako bi svršenim osnovcima pomogli pri lakšem izboru.

Direktor ove srednje škole Boris Brajović izjavio je Srni da zbog epidemiološke situacije nisu u prilici kroz organizovane prezentacije da se predstave budućim srednjoškolcima.

Brajović je istakao da su video-prezentaciju dostavili osnovnim školama koje su dalje proslijedile učenicima, te se nada da imaju dovoljno informacija, a, takođe, su im na raspolaganju za dodatna pojašnjenja.

- Ove godine smo odlučili da, osim predstavljanja smjerova, dočaramo i atmosferu iz školskog života i vannastavnih aktivnosti. Trudimo se iz godine u godinu da našim učenicima ponudimo kvalitetniju nastavu, ali i bolje uslove za rad, a onda i ne izostaju ni učenički uspjesi - rekao je Brajović.

On je dodao da je u narednu školsku godinu u Srednju školu "28. juni" planirano da bude upisano sedam razreda u četiri struke, sa po 24 učenika u odjeljenju.

- Planiran je upis učenika na smjerovima turistički tehničar, ugostiteljski/kulinarski tehničar, tehničar informacionih tehnologija, tehničar drumskog saobraćaja, kozmetički tehničar, električar/autoelektričar i frizer - precizirao je Brajović.

On je naveo da škola broji 533 učenika, a maturanta je oko 150.

Brajović je istakao da se nastava na daljinu uglavnom odvija prema planu, napominjući da je Ministarstvo prosvjete i kulture donijelo uputstvo o načinu vrednovanja i ocjenjivanja učenika i prema tome će postupati, te pratiti dalje upute.

On kaže da je zbog trenutne epidemiološke situacije sasvim izvjesno da će organizovanje proslave maturske večeri izostati, kao i odlazak na ekskurziju.

- Ove godine smo planirali u Italiju, bile su uplaćene i prve rate. Međutim, na početku ove situacije u vezi sa pojavom virusa korona, mi smo sa agencijom uspjeli da dogovorimo i novac je vraćen učenicima, a o bilo kakvim drugim planovima za sada je nemoguće razmišljati - istakao je Brajović.

On je još jednom dodao da se za dodatne informacije zainteresovani učenici za ovu školu mogu obratiti pozivom na telefon 057/342-523 ili na "Fejsbuk" stranici škole.

Komentari 0
Povezane vijesti
Program Humanost i bezbjednost od ove godine u svim osnovnim i srednjim školama Program Humanost i bezbjednost od ove godine u svim osnovnim i srednjim školama
„Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škole (FOTO/VIDEO) „Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škol...
Prvi upisni rok u srednje škole od 17. juna Prvi upisni rok u srednje škole od 17. juna
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 11m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 34m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 7m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 4m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 55m
    0