ВиК Источно Сарајево: Апел потрошачима за правилно одлагање отпада

29.04.2021. 13:06
1
ИЗВОР: Катера

Како је у скорије вријеме запримљено знатно више пријава о зачепљењу канализационе мреже, екипе које излазе на терен и раде одчепљавање су примјетиле повећану количину неразградивог отпада у канализационој мрежи, рекли су из "Водовода и канализације“ Источно Сарајево.

Из овог предузећа напомињу да велики проблем представља непримјерено одлагање влажних марамица, хигијенских уложака, пелена, хируршких рукавица, заштитних маски и сличног неразградивог отпада.

Осим што непримјерено одлагање отпада доводи до зачепљења у одводним цијевима, озбиљно оптерећује градски канализациони систем те доводи до застоја рада канализационих пумпних станица усљед чега долази до прелијевања и излијевања канализацијског садржаја.

-  Посљедњих мјесеци током пандемије корона вируса, када је појачана хигијена у домаћинствима, порастао је број предмета који су као отпад завршили у тоалетним шољама, посебно влажних марамица, рукавица и заштитних маски – саопштили су из ВиК-а.

Из овог предузећа апелују на грађане да са таквим отпадом поступају тако да га одложу у комунални отпад, а не у сливнике и ве-це шоље.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dodo 29.04.2021. 13:24
    Dok ostatak svijeta već decenijama pokušava da sortira i reciklira svoj otpad, mi se i dalje bacamo naš bilo gdje, na ulicu, u šumu i kod komšije. WC šolje su samo jedan dio ovog velikog us***og problema.
Повезане вијести
Већина клубова на страни актуелног руководства Џудо савеза Републике Српске Већина клубова на страни актуелног руководства Џудо савеза Републике Српске
Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Легенда о Милуну Мимићу
    7h 33m
    9
  • Сјећање на убијене цивиле у селу Пресјеница
    6h 37m
    11
  • Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
    9h 40m
    1
  • Аутомобил ударио дјечака у Бијељини, има тешке повреде
    22h 35m
    0
  • Промјена породичног љекара, педијатра и гинеколога од 1. септембра до 31. октобра
    9h 10m
    0