ВиК: Важно обавјештење за потрошаче

14.09.2020. 09:24
0
ИЗВОР: П “ВиК” А.Д. Источно Сарајево/Катера

Дана 15. 9. 2020 године планиран је прекид у водоснабдијевању већег дијела Општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа у термину од 7:30 до 20:00 часова.

Разлог је пресјецање главног дистрибутивног вода Ø500 и преспајање доводног вода Ø200 који снабдијева локалитет на потезу Топлик - Центар 1 (Карађорђева, Цара Душана, Цара Лазара и дио Николе Тесле.). Разлог обуставе лежи у чињеници да су годинама уназад при смањеном дотоку воде на Извориште Тилава дијелови подручја Центар 1 и Топлика први остајали без воде те да је једино трајно рјешење поновно увезивање довода за споменута насеља на повољнијем мјесту.

Поред наведеног, остали разлози за временски дуго затварање воде су неопходни радови на поправци секционих вентила ДН500 на главном доводу за град чија је старост већа од 65 година а налазе код „ИРЦЕ-а у улици Вука Караџића, те на Петиној земљи у Топлику. Такође, на мјесту пресјецања главног вода ће се уградити нови вентили ДН500 и ДН200 што ће за посљедицу имати ефикаснију контролу над водоводним системом а све у склопу пројекта зонског управљања потрошње воде за комплетан водоводни систем Источног Сарајева.

Локације на којима ће бити прекид у водоснабдијевању су: комплет подручје од Топлика до Доњих Миљевића, простор бивше касарне Чича, дио подручја Центар 1 (доњи плато бивше касарне Сељо тј.улице Карађорђева, Цара Душана, Цара Лазара и Ђуре Јакшића), Добриња 4 (дио који припада РС, као и Федерални дио: Петра Тијешића, Виљема Шекспира и Гандијева; насеље Старосједилаца), Добриња 1 (Трг Сабора босанског, Мирослава Крлеже, Дабробосанска, Николе Тешановића, Бановић Страхиње, Академика Петра Мандића), дио обухвата Центар 1, Центар 2 и Центар 3 (горњи плато бивше касарне Сељо и то улице: Стефана Немање до броја 10, Змај Јовина, Хиландарска од броја 16 до 42 и од 13 до 29, Спасовданска од броја 27 до 51, Дечанска на бројевима 7 и 9 и комплет улице Симе Милутиновића Сарајлије и Борише Старовића), подручје око улице Милана Тепића и подручје око улице  Војводе Радомира Путника, Крупац, Војковићи, Горње и Доње Младице, Кула, Бијело Поље, простор између Куле и Војковића уз улицу Равногорска, дио насеља Которац (Илиџанска од броја 1 до 67, Старине Новака дио, Улица Гаврила Принципа, и дио Светосавске улице која припада гравитационом воду).

Разлози због којих до сада овај пројекат није реализован су ти што се ради о технички врло захтјевном подухвату и великом обиму послова који захтјевају потпуну обуставу водоснабдијевања више од 12 часова за готово читава подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Такође, једна од отежавајућих околности је та што се оба цјевовода налазе у приватном посједу и неопходно је било добити потребне дозволе и сагласности за радове.

Из овог предузећа моле потрошаче за стрпљење како би у будућности имали квалитетнију испоруку воде и лакшу контролу над водоводним системом.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 27m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 22m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 27m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 30m
    1