Викендице и станови на дан већ резервисани за најлуђу ноћ

14.12.2020. 09:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

С обзиром на то да угоститељи и грађани не очекују попуштање епидемиолошких мјера у вријеме дочека предстојеће 2021. године, многи се одлучују да луду новогодишњу ноћ проведу у викендицама и становима на дан, о чему свједочи податак да је добар дио таквих објеката већ резервисан.

Они који досад нису резервисали свој смјештај за славље сада баш и немају превелик избор, с обзиром на то да су бројне викендице и станови на дан у Бањалуци и околини заузети 31. децембра, односно 1. јануара 2021.

У то смо се увјерили на огласима гдје се изнајмљују овакви објекти, те гдје је наведено да су слободни, али не и за Нову годину.

- Скровита викендица на посве идиличном мјесту. Идеално мјесто за прављење лијепих успомена у ова суморна времена. Заузета за Нову годину - наводи власник једне викендице у околини Бањалуке.

Иста је ситуација и код станова на дан, чији власници наглашавају да су им станови заузети за дочек Нове године.

- Издаје се намјештен стан, искључиво на краћи период. У непосредној близини се налазе сви садржаји потребни за угодан боравак. Заузет за Нову годину - наводи власник једног од станова.

Из угоститељских објеката кажу да не очекују релаксирање мјера, те да дочек неће бити организован као пријашњих година.

То је за "Независне новине" потврдио и Данијел Суртов, менаџер пивнице "Molly Malone" из Приједора, који каже да су све прогнозе за дочек неизвјесне.

- С обзиром на то да су тренутне мјере на снази до 21. децембра, послије тога је неизвјесно шта ће се десити - рекао је Суртов.

Како Суртов каже, надају се да ће ситуација бити нешто нормалнија и боља.

- Не можемо на десет дана пред Нову годину нешто конкретно организовати, просто је немогуће - истакао је Суртов.

Упркос томе, на Фејсбук страници пивнице ставили су обавјештење да ће се организовати дочек најлуђе ноћи.

- На Фејсбук страници смо ставили да организујемо дочек како бисмо мало пробудили људе, а и власт, не би ли се ситуација поправила и не би ли дозволили да се нешто организује", додао је Суртов.

Како додаје, у случају продужења епидемиолошких мјера направиће дневну журку 31. децембра и 1. јануара.

У бањалучком кафићу "Ла Страда" су нам рекли да не вјерују да ће ишта организовати с обзиром на мјере које су на снази.

- Сваке године смо организовали, али ове године не знамо да ли ћемо, пошто не знамо какве ће мјере тада бити на снази - рекли су за "Независне новине" из овог бањалучког кафића.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију, дочека Нове године на отвореном у Бањалуци, али и у осталим локалним заједницама у РС, неће бити.

У Градској управи града Бањалука је било "стидљивих" разговора о томе како би се могао организовати новогодишњи програм у новонасталим условима, али због погоршања здравствене слике у граду све је остало само на причи.

Коментари 0
Повезане вијести
Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“ Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“
Мала збирка фотографија југословенских дочека нових година (ФОТО) Мала збирка фотографија југословенских дочека нових година (ФОТО)
Широм Српске дочекана Нова година Широм Српске дочекана Нова година
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 54m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 45m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 58m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 40m
    0