Вилагош и Топић стигле у Београд

22.08.2022. 21:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Младе српске атлетичарке Адриана Вилагош и Ангелина Топић стигле су у Београд након фантастичног резултата и освојених медаља на сениорском шампионату Европе у Минхену.

Вилагош је након другог узастопног злата у бацању копља на јуниорском Светском шампионату у Калију, на првом сениорском такмичењу у каријери у Минхену освојила сребро, док је Топићева "везала" светску јуниорску и европску сениорску бронзу.

Вилагош је рекла да није очекивала да ће послије свјетског јуниорског злата освојити европско сребро у сениорској конкуренцији.

- Није баш добро почело, у квалификацијама сам тек у трећем покушају дошла до финала, а после ми је било лакше. Све ово биће ми велика мотивација за наставак рада и циљеве које имам - рекла је Вилагош новинарима на аеродрому Никола Тесла.

Ангелина Топић, која је 32 године након што је њен отац Драгутин освојио европско злато, стигла до бронзе, истакла је да јој је још потребно времена да се све слегне, преносе београдски медији.

- Нисам очекивала, нисам била спремна за ово, ни за резултат, ни за пласман. Заиста ми је драго што сам исписала историју, ово ћу памтити док сам жива - рекла је Топићева.

Адриана Вилагош и Ангелина Топић биће велики адути Србије на Олимпијским играма у Паризу.

Србија је на шампионату у Минхену освојила рекордне четири медаље, с обзиром на то да је злато освојила Ивана Шпановић у скоку у даљ, а сребро Армин Синанчевић у бацању кугле.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Ангелина Топић номинована за престижну награду Ангелина Топић номинована за престижну награду
Вулета номинована за најбољу у Европи Вулета номинована за најбољу у Европи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 34m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 17m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 34m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 8m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 3m
    0