Vilagoš i Topić stigle u Beograd

22.08.2022. 21:50
0
IZVOR: srna.rs

Mlade srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić stigle su u Beograd nakon fantastičnog rezultata i osvojenih medalja na seniorskom šampionatu Evrope u Minhenu.

Vilagoš je nakon drugog uzastopnog zlata u bacanju koplja na juniorskom Svetskom šampionatu u Kaliju, na prvom seniorskom takmičenju u karijeri u Minhenu osvojila srebro, dok je Topićeva "vezala" svetsku juniorsku i evropsku seniorsku bronzu.

Vilagoš je rekla da nije očekivala da će poslije svjetskog juniorskog zlata osvojiti evropsko srebro u seniorskoj konkurenciji.

- Nije baš dobro počelo, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle mi je bilo lakše. Sve ovo biće mi velika motivacija za nastavak rada i ciljeve koje imam - rekla je Vilagoš novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Angelina Topić, koja je 32 godine nakon što je njen otac Dragutin osvojio evropsko zlato, stigla do bronze, istakla je da joj je još potrebno vremena da se sve slegne, prenose beogradski mediji.

- Nisam očekivala, nisam bila spremna za ovo, ni za rezultat, ni za plasman. Zaista mi je drago što sam ispisala istoriju, ovo ću pamtiti dok sam živa - rekla je Topićeva.

Adriana Vilagoš i Angelina Topić biće veliki aduti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je na šampionatu u Minhenu osvojila rekordne četiri medalje, s obzirom na to da je zlato osvojila Ivana Španović u skoku u dalj, a srebro Armin Sinančević u bacanju kugle.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti
Angelina Topić nominovana za prestižnu nagradu Angelina Topić nominovana za prestižnu nagradu
Vuleta nominovana za najbolju u Evropi Vuleta nominovana za najbolju u Evropi
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    10h 27m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    13h 51m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    9h 20m
    0
  • Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
    12h 12m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    5h 49m
    0