Више хиљада грађана вечерас протестовало у Подгорици због смјене Алексе Бечића

09.02.2022. 20:03
0
ИЗВОР: Катера

Грађани Црне Горе окупили су се вечерас у великом броју испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици како би изразили незадовољство смјеном предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића.

Бечић је окупљеним грађанима поручио да вечерас нико од српских политичара није изашао на протест како би бранио своје фотеље, него да би бранио изборну вољу грађана, преноси ТАНЈУГ.

Он је рекао да се "ових дана ујединила Црна Гора која не трпи неправду, издају, обману, превару".

- Дођох вечерас без фотеље, а они који нас прозивају због фотеља и мало им је било што имају пет пута више фотеља, не смију да дођу међу овај народ него хоће још фотеља. Нудимо им да све фотеље врате народу, па нека народ суди - поручио је Бечић.

Бечић је рекао да су вечерас дошли да бране изборну вољу 208.000 људи, да се супроставе повратку на власт "оних који их деценијама пљачкали, дијелили, задуживали".

- Бранимо минималну зараду од 450 евра, друге повећане зараде 20 и 30 одсто што се није десило никада претходних деценија, бранимо накнаде мајкама, дјечје додатке, минималне пензије - рекао је лидер Демократа.

Окупљању су у знак солидарности присуствовали и представници Демократског фронта.

Након протеста почела је шетња улицама Подгорице, а Демократе су најавиле да ће се поново окупити сљедеће сриједе у 18 сати.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
Подигнимо заједно Храм Христа Спаситеља у Источном Новом Сарајеву Подигнимо заједно Храм Христа Спаситеља у Источном Новом Сарајеву
На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 43m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 57m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 47m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 12m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    17h 2m
    0