Više hiljada građana večeras protestovalo u Podgorici zbog smjene Alekse Bečića

09.02.2022. 20:03
0
IZVOR: Katera

Građani Crne Gore okupili su se večeras u velikom broju ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici kako bi izrazili nezadovoljstvo smjenom predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Bečić je okupljenim građanima poručio da večeras niko od srpskih političara nije izašao na protest kako bi branio svoje fotelje, nego da bi branio izbornu volju građana, prenosi TANJUG.

On je rekao da se "ovih dana ujedinila Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru".

- Dođoh večeras bez fotelje, a oni koji nas prozivaju zbog fotelja i malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja, ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi - poručio je Bečić.

Bečić je rekao da su večeras došli da brane izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprostave povratku na vlast "onih koji ih decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali".

- Branimo minimalnu zaradu od 450 evra, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dječje dodatke, minimalne penzije - rekao je lider Demokrata.

Okupljanju su u znak solidarnosti prisustvovali i predstavnici Demokratskog fronta.

Nakon protesta počela je šetnja ulicama Podgorice, a Demokrate su najavile da će se ponovo okupiti sljedeće srijede u 18 sati.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen biznismen i još pet lica Uhapšen biznismen i još pet lica
Podignimo zajedno Hram Hrista Spasitelja u Istočnom Novom Sarajevu Podignimo zajedno Hram Hrista Spasitelja u Istočnom Novom Sarajevu
Na platnom spisku deset godina, a nije dolazio na posao, niko ne zna ko je Na platnom spisku deset godina, a nije dolazio na posao, niko ne zna ko je
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 51m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 47m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    22h 31m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 43m
    0
  • Posljednji kondorov let
    20h 16m
    0